ŞEHİT EŞİNDEN YÜREK YAKAN HAYKIRIŞ: ÖMRÜM GİTME, YAVRULARINI BABASIZ KOYMA

ŞEHİT EŞİNDEN YÜREK YAKAN HAYKIRIŞ: ÖMRÜM GİTME, YAVRULARINI BABASIZ KOYMA

Şehit jandarma uzman çavuş Erdal Çetin'in cenazesi Sivas'ta bir süre morgda bekletildikten sonra buradan alınarak Gülyurt mahallesindeki baba evinin önüne getirildi. Burada şehit uzman çavuş için dua...

10 BİN KİŞİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Şehit jandarma uzman çavuş Erdal Çetin'in cenazesi Sivas'ta bir süre morgda bekletildikten sonra buradan alınarak Gülyurt mahallesindeki baba evinin önüne getirildi. Burada şehit uzman çavuş için dua okunduktan sonra helallik alındı. Daha sonra cenaze konvoy eşliğinde cenaze namazının kılınması için Ulu Cami avlusuna getirildi.

FİKRET ORMAN DA KATILDI

Şehit jandarma Uzman Çavuş için, Ulu Cami'de ikindi namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Sivas Valisi Alim Barut, Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Fatih Celaleddin Sağır, protokol üyeleri ile askeri ve sivil erkan katıldı.

Medicana Sivasspor maçı için Sivas'a gelen Beşiktaş'ın Başkanı Fikret Orman ve bazı yöneticiler de katıldı. Başkan Fikret Orman şehidin babası Hasan Çetin'e taziyelerini iletti. Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz da siyah-beyazlı yöneticilere eşlik etti. Cenaze namazı sırasında şehidin eşi Arzu Çetin ile küçük oğlu Eren ve şehidin annesi Şaziye Çetin avluda bekledi. Şehidin ayakta durmakta zorlanan annesi Şaziye Çetin sağlık görevlilerinin yardımıyla sedye yardımı ile taşındı.

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından omuzlara alınan şehidin cenazesi bir süre taşındı. Ardından cami dışında bekletilen top arabasına konularak , 50'inci yıl kavşağına kadar saygı yürüyüşü düzenlendi. Cenazenin peşinden yürüyen eşi ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidi yaklaşık 10 bin kişi uğurladı. Yürüyüşe katılanlar tekbir getirerek, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Kent meydanında cenaze aracına konulan şehit jandarma uzman Çavuş Erdal Çetin, Yukarı Tekke Mezarlığı içindeki Asker Şehitliği'ne götürülerek burada gözyaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı