ŞEHİT EŞİ: HAKKIMI HELAL ETMİYORUM...

ŞEHİT EŞİ: HAKKIMI HELAL ETMİYORUM...

"Helal etmiyorum kocamın kanını, helal etmiyorum. Bana da ceza versinler…Bomba döşediler. Ne yaptınız?"

IĞDIR’da, PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 13 polisten başkomiser 32 yaşındaki Mehmet Parlak'ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Törende şehit eşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döken Emel Parlak, "Allah onları kahretsin. Helal etmiyorum kocamın kanını, helal etmiyorum" dedi.

Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polis memurlarını taşıyan servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin Aralık İlçesi'ne bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçişi sırasında, PKK’lı teröristlerin yola önceden döşedikleri bombayı uzaktan kumanda ile patlatması sonucu Kahramanmaraşlı başkomiser Mehmet Parlak da şehit oldu. Parlak'ın cenazesi, sabah saatlerinde memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'ne getirildi. Şehit Parlak'ın cenazesi, son kez götürüldüğü Harbiye Mahallesi'nde helallik alındıktan sonra Göksun Kaymakamlığı bahçesine getirildi.

Burada düzenlenen resmi törene; Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İlker Çitil, Uğur Dilipak, Veysi Kaynak, MHP Kahramanmaraş milletvekilleri Fahrettin Oğuz Tor, Sefer Aycan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Abdullah Yaylamış, Emniyet Müdürü Sabahattin Poçulu, şehidin ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin güçlükle ayakta duran babası Ömer Parlak ve kardeşleri protokol üyeleri tarafından sakinleştirilirken, eşi Emel Parlak ise sürekli gözyaşı döktü.

Şehit başkomiser Parlak'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra meslektaşlarının omuzlarında Ulucami'nin bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Şehit başkomiser Parlak için burada öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi.

Şehidin annesi Özgül, babası Ömer Parlak, eşi Emel Parlak, ağabeyleri ve yeğenleri tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin 4 yıllık eşi Emel Parlak, eşinin fotoğrafını öperek tepkisini şu sözlerle ifade etti:

"Allah onları kahretsin. Nereyi kazandınız? Kahrolsunlar. Kanı helal olmasın. Iğdır başlarına göçsün onların, göçsün. Helal etmiyorum kocamın kanını, helal etmiyorum. Benim canım yandı. Bana da ceza versinler, şehit ailelerine ceza veriyorlarmış. Kim sorumluysa, hepsinin ciğeri yansın. Bomba döşediler. Ne yaptınız?"

Bu sırada şehit eşi Emel Parlak'ın yanına gelen bir yakını da, namaz için camiye giden protokol üyelerine, "On dakika dikilemediler burada. Dün şehit oldu, bugün namazını kılıyoruz, yarın ne yapacağız? Onu da açıklasınlar devlet büyüklerimiz. Yarın ne olacak?" diyerek tepki gösterdi.

ŞEHİT ANNESİ: BEN ÖLEYDİM

Şehit oğlunun tabutunun başında gözyaşı döken annesi Özgül Parlak ise ağıtlar yakıp "Sen ölmeyeydin, ben öleydim" diyerek uzun süre gözyaşı döktü.

Cenaze töreninde sinir krizi geçiren Parlak ailesi, polis ve sağlık görevlileri tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Şehidin tabutunun önündeki fotoğrafı alarak havaya kaldıran bir yakını, "Sen yaşıyorsun, sen ölmedin. Sen bu ülkenin gururusun. Şehitlerimiz ölmez, vatanlar bölünmez. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Hepimiz buradayız. Sen yaşıyorsun aslanım benim. Aslanlar gibisin hala. Dimdiksin ayaktasın" diyerek gözyaşı döküp sinir krizi geçirdi. Şehit yakınına sağlık görevlileri tarafından burada müdahale edildi.

Evli ve çocuğu bulunmayan şehit başkomiser Mehmet Parlak'ın cenazesi, Müftü vekili Davut Polat'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Kayabaşı Mezarlığı'na defnedildi.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı