ŞEHİT CENAZESİNDE BİLAL ERDOĞAN SLOGANLARI

ŞEHİT CENAZESİNDE BİLAL ERDOĞAN SLOGANLARI

Ulu Cami’de düzenlenen törende vatandaşlar “Tayyip Bilal’i askere gönder”, “AKP dışarı” sloganları attı.

MERSİN: Dağlıca’da şehit olan Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen için memleketi Mersin’in Tarsus ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Cumhuriyetin haberine göre, Ulu Cami’de düzenlenen törende vatandaşlar “Tayyip Bilal’i askere gönder”, “AKP dışarı” sloganları attı.

AKP MİLLETVEKİLİNE BÜYÜK TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çelenginin camiden kaldırılmasını isteyen yurttaşlarla askerler arasında gerginlik çıktı. AKP Mersin Milletvekili Mustafa Gültak’ın törenin yapılacağı alana gelmesiyle birlikte kalabalığın tepkisi iyice arttı. “Gültak dışarı” sloganları atıldı. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde cami imamının sükûnet çağırı yapması üzerene yurttaşlar bu kez “Sarayın imamı olmayacağız” sloganları attı.

ANNESİNİN FERYATLARI GÖZYAŞI SELİ YARATTI

Anne Fatma Gözen de oğlunun gömleğini öperek, gözyaşı döktü. Acılı anne, “Oğlumu ben ölmesi için mi gönderdim? Çok büyük bir ateş düştü yüreğimize. Benim oğlum ‘seni bırakmayacağım’ diye söz vermişti. Oğlumu aldılar benden” diyerek ağıt yaktı.

[Haber görseli]

NABİ AVCI MAKAM ARACINA ZOR KAÇTI

ESKİŞEHİR: 23 yaşındaki Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir için Reşadiye Camii’nde tören düzenlendi. Şehidin inşaat ustası babası Metin Özdemir, annesi Fatma Özdemir ve kız kardeşi Tuğçe Özdemir yakınlarının ve askeri yetkililerin yardımı ile ayakta durmaya çalıştı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AKP Milletvekili Salih Koca ve parti yöneticileri hem camiye gelişlerinde hem de çıkışlarında vatandaşlar tarafından yuhalandı. Bakan Avcı ve AKP milletvekilini protesto eden Eskişehirlileri, polis ekipleri uzaklaştırmada zorluk çekti.

AKP YAPTI

DÜZCE: Piyade Sözleşmeli Er 27 yaşındaki Cihan Aksarı için Cedidiyye Camii’ndeki törene 10 bin kişi katıldı. Alana sığmayan kalabalık İstanbul Caddesi’’ne kadar taştı. Şehit oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun başına gelen Cemal Aksarı, “Bizi bitiremeyecekler. Onların kökü kazınacak. Buralar onlara mezar olacak. Benim oğlum ölmedi. Bayram yapıyorum bayram. Utansınlar o hainler. Bir oğlum daha var o da vatana feda olsun” dedi.

OĞLUNUN FOTOĞRAFINI ÖPTÜ

Piyade er Cihan Aksarı’nın babası Cemal Aksarı, hükümete tepki göstererek “AK Parti yaptı bunu, kimse bana gazel okumasın” dedi. Cemal Aksarı sık sık yakasına asılı bulunan oğlunun fotoğrafını öptü.

[Haber görseli]

54 gündür aç susuz

MANİSA: Uzman Çavuş Tolga Artuğ için Turgutlu’da tören düzenlendi. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki baba evine getirilen Artuğ’u ailesi akrabaları ve binlerce vatandaş karşıladı. Şehidin 17 yaşındaki kardeşi Kahraman Artuğ, ağabeyinin askeri elbiseleriyle cenazeye katıldı.

BİR YUMURTA İLE VATAN MI KURTULUR

Anne Sevcan Artuğ, son görüşmelerinde oğlunun “Senin moralin bozuk, kapat ben seni yarım saat sonra ararım” dediğini, bir daha görüşmediklerini dile getirdi. Acılı anne, “Oğlum 54 gündür orada aç susuz. Köylülerden yumurta alıp yemişler. Bir yumurta ile vatan mı kurtulur? Devlet bunu görmüyor mu?” dedi. Artuğ vatandaşların katıldığı konvoyla sloganlar eşliğinde Merkez Pazar Camisi’ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazından sonra tekbirlerle yola çıkan Artuğ’un naaşı Turgutlu Belediyesi Yeni Mezarlığı’nda bulunan şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi. Törenden önce CHP ilçe gençlik kolları da alanda oturma eylemi yaptı.

DEVLETİN GETİRDİĞİ TABUTA İNANMADI

ARDAHAN: Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer için Göle ilçesinde tören düzenlendi. Merkez Camii’ndeki törene 10 bin kişi katıldı. Tabuta sarılarak ağlayan Tayfur Hançer’in anne, babası ve kardeşlerinin ağıtları yürekleri dağladı. Tayfur Hançer’in bayraklı tabutuna sarılan ablası ”Seni biz böyle mi gönderdik? Tabutu açın kardeşimi görmek istiyorum. Belki de o değildir” diye ağlaması cenaze törenine katılanları gözyaşına boğdu.

BAŞKALARI BARİ YANMASIN

MANİSA: Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Özgür Yatakdere için Salihli’de tören düzenlendi. Hamidiye Camisi’ndeki törende şehidin cenazesi alkışlarla karşılandı. Anne Saniye Yatakdere tek çocuğunun tabutunu asker selamıyla karşılayıp, oğlunun fotoğrafını öptü. Bunun üzerine törendeki asker ve vatandaşlar gözyaşlarına hâkim olamadı. Acılı anne, oğlunun tabutunun cenaze aracına konmasının ardından ise bu kez, tören kıtasında duran askerlerin önünden yürüyüp onlara da yine asker selamı verdi. şehidin yakınları “Bizler yandık, başkaları yanmasın” sözleriyle tepkilerini gösterdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı