ŞEHİT CENAZESİNDE BAŞBAKAN YARDIMCISINA TEPKİ

ŞEHİT CENAZESİNDE BAŞBAKAN YARDIMCISINA TEPKİ

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde dün askeri zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola önceden döşedikleri mayını patlatması sonucu şehit olan 3 askerden uzman çavuş Musa Saydam, Kırıkkale'de gözyaşlarıyla toprağa...

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde dün askeri zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola önceden döşedikleri mayını patlatması sonucu şehit olan 3 askerden uzman çavuş Musa Saydam, Kırıkkale'de gözyaşlarıyla toprağa verildi.

AKDOĞAN'A PROTESTO

Cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bir grup tarafından protesto edildi.

Kırıkkaleli şehit uzman çavuş 41 yaşındaki Musa Saydam’ın cenazesi ilk olarak Sanayi Mahallesi'ndeki evinin önüne getirilerek burada aile ve yakınlarından helallik alındı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu daha sonra törenin yapılacağı Nur Camisi'ne getirildi. Cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan şehidin annesi Ayhan ile kızı 12 yaşındaki Esma ve oğlu 16 yaşındaki Hasip Saydam'a başsağlığı diledi.

ANNESİ;AĞLAMAYACAĞIM

Cenaze töreninde şehidin kızı Esma ve bazı yakınları şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı dökerken anne Ayhan Saydam, "Ağlamayacağım. Seni şehit edenleri sevindirmeyeceğim" diyerek dua etti. Şehit uzman çavuşun oğlu Hasip Saydam, babasının fotoğrafını bir süre elinde taşıdı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI PROTESTO EDİLDİ

İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra tekbir sesleri arasında cami avlusundan çıkarılan şehit uzman çavuş Musa Saydam'ın tabutu, askeri araca konuldu. Cenaze aracının hareket ettiği sırada bir grup törene katılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ı yuhalamaya başladı.

Bunu engellemeye çalışan polislerin başarılı olamadığı grup, polis barikatını aşıp Akdoğan'ın bulunduğu yere yöneldi. Bunun üzerine korumaları, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ı makam otomobiline bindirerek uzaklaştırırken, protestocu grup ile çevik kuvvet polisleri arasında kısa süreli arbede çıktı.

PROTESTOCULAR EMNİYET MÜDÜRÜLÜĞÜ ÖNÜNDE TOPLANDI

Şehit uzman çavuş Musa Saydam'ın cenazesi merkeze bağlı Akçakavak Köyü'ne götürülerek köy mezarlığında toprağa verildi.

Bu arada olaylı cenaze töreninden sonra Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan protestocu grup İstiklal Marşı okudu ve ardından sloganlar atarak dağıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı