ŞEHİT ANNESİ: OĞLUMU RÜYAMDA GÖRDÜM

ŞEHİT ANNESİ: OĞLUMU RÜYAMDA GÖRDÜM

Oğlunun şehit düştüğü Yeşiltaş Karakolu'na giden anne...

Hakkari Dağlıca bölgesinde, 2012 yılındaki PKK saldırısında oğlu Piyade Er Umut Bulut'un şehit düştüğü Yeşiltaş Karakolu'na giden 57 yaşındaki anne Gülbahar Çayıroğlu, artık barış olmasını istediğini söyleyerek, "Oğlumun şehit olduğu karakola gittikten sonra gecesinde onu rüyamda gördüm. Gittiğim için demek ki o da mutlu oldu" dedi.

Samsun'da yaşayan şehit annesi Gülbahar Çayıroğlu, 19 Haziran 2012'de Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'ndeki Yeşiltaş Karakolu'na PKK'lıların düzenlediği saldırıda şehit olan oğlu Piyade Er Umut Bulut'un görev yaptığı karakola gitti. Gülbahar Çayıroğlu, oğlu ile birlikte 9 askerin şehit olduğu yerleri görünce çok duygulandığını söyledi.

OĞLUM ASLANLAR GİBİ ŞEHİT OLDU, AMA ACISI ÇOK BÜYÜK

Yaşadığı duygu dolu anları anlatan gözü yaşlı şehit annesi, kendisinin oğlunun şehit olduğu bölgeye gitmek istediğini askeri yetkililerin de bunu kabul ettiğini belirterek, "Devlet büyüklerimizden Allah razı olsun. Oğlumun sağlığında gidemedim. Durumumuz müsait olmadığı için yemin törenine de gidemedim, şimdi gittim. Orada bütün askerlerimiz Umut'larımız bizi karşıladı. Oğlum göğsünü gere gere savaştı. Aslanlar gibi şehit oldu. Ama acısı çok büyük. Artık barış olsun istiyorum. Başka ocaklar sönmesin. Başka çocuklar yetim kalmasın. Evlatlar, baba kokusu alsın. Babaları, büyütsün istiyorum. Barış olsun artık, analar ağlamasın. Annelerin gözünün yaşını hiç kimse dindiremez" dedi.

BARIŞ DİYORLAR ASKER KAÇIRIYORLAR

Şehit oğlunun ayak bastığı yerlere gittiğini, mevzisine girdiğini, oturduğu masasında oturup, içtiği bardaklardan çay içtiğini söyleyen Gülbahar Çayıroğlu, "Karakollara oğlumun adı verilmiş. Allah razı olsun. Allah oradaki bütün çocuklarımızı Umut'larımızı korusun. Allah hainlere, kötüye, fırsat vermesin. Biz barış istiyoruz, onlarda bizim gibi çaba yok. Barış diyorlar yine bombalıyorlar, asker kaçırılıyor. Bunun neresi barış" diye konuştu.

OĞLUMU RÜYAMDA GÖRDÜM

Yeşiltaş Karakolu'na gittikten sonra geceyi Yüksekova'da geçirdiğini söyleyen şehit annesi Gülbahar Çayıroğlu, "Aynı gece oğlumu rüyamda gördüm. Siyah takım elbise giymiş gülerek karşımda gördüm. Mutlu oldu gittiğime demek ki" dedi. Gülbahar Çayıroğlu, oğlunun askerden izne geldiğinde kendi oğlu 2.5 yaşındaki Selçuk Bulut için yaptığı beşiği ve diğer eşyalarını da sakladığını söyledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı