SEÇİMLERİN İPTALİ İÇİN YSK’YA BAŞVURDU

SEÇİMLERİN İPTALİ İÇİN YSK’YA BAŞVURDU

CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, 30 Mart’ta yapılan seçimlerin iptal edilmesi için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu

DENİZLİ’de CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, 30 Mart’ta yapılan seçimlerin iptal edilmesi için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu. İtiraz gerekçesi olarak şu ana kadar 3 bin oyda yapılan düzeltme gösterildi.

Denizli’deki seçimlerde yüzde 38.7 oy alan CHP’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, 'iptal' talebiyle Yüksek Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilçelerde kullanılan oyların yeniden sayımı ve incelenmesi için YSK’ya ulaştırılmak üzere İl Seçim Kurulu’na gelen Arslan, itiraz dilekçesi verdi. Arslan itiraz gerekçesi olarak, şu ana kadar 3 bin oyda yapılan düzeltmeyi gösterdi.

İtiraz dilekçesinde Arslan, "Denizli İl Seçim Kurulu’na ibraz ettiğimiz bilgiler, belgeler ve yapılan düzeltmeler 298 Sayılı Seçim Kanunu’na uygun olmasına rağmen itirazımız kabul edilmemiştir. Bu nedenlerle Denizli İl Seçim Kurulu’nun 2014/39 sayılı kararının iptal edilmesine, Denizli’de tüm ilçelerde yapılan büyükşehir belediye başkanlığı ile ilgili seçimlerin sayımının tutanaklardan bilgisayarlara aktarımının incelenmesine karar verilmesini veya büyükşehir belediye seçiminin iptal edilmesini talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

'YSK’YE SEÇİMİN İPTALİ İÇİN BAŞVURDUK'

Oy sayma süreci sırasında yaşanan sıkıntıları Denizli İl Seçim Kurulu’na iletmelerine rağmen 'ret' yanıtıyla karşılaştıklarını belirten Arslan, "Yaptığımız itirazlar sonucu il merkezi ve ilçelerde şimdiye kadar 3 bin oy düzeltildi. Ancak İl Seçim Kurulu’na yaptığımız sandıkların yeniden sayılması itirazımız kabul edilmedi. Ekibimizle birlikte hazırladığımız dökümanlar ve belgeler ile birlikte YSK’ya seçimlerin iptali için başvuruda bulunduk” dedi.

İKİ BAŞKAN DA MAZBATA ALDI

CHP, Merkezefendi İlçesi’nde de seçimlerin iptal edilmesi için Yüksek Seçim Kurulu’na başvurmuştu. Denizli’de bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin mazbatalarını aldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı