'Seçimi Abdullah Gül Kazanacak'

'Seçimi Abdullah Gül Kazanacak'

'İkisi aday olursa cumhurbaşkanı Gül olacak'

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL OLACAK

SAADET Partisi (SP) Genel Başkan Başdanışmanı Şevket Kazan, Cumhurbaşkanı'nın kim olacağı yönünde tartışmalar yaşandığını belirterek, "Abdullah Gül olacak. İkisi milletin karşısına aday olarak çıktıkları zaman kimin olacağı belli" dedi.

 SP Genel Başkan Başdanışmanı Şevket Kazan, Antalya'da partisinin belediye başkan adayı tanıtım toplantısına katıldı. Kazan, merhum Necmettin Erbakan ile anılarını anlatarak, ruhuna Fatiha okunmasını istedi. 30 Mart'taki yerel seçimler ve sonrasında yapılacak genel seçimler sonucunda partisinin parlamentoda yer alacağını savunan Kazan şunları söyledi:


"Saadetsiz parlamento olmaz. Milli görüşsüz parlamento olmaz. Eğer bu parlamentoda Saadet Partisi var olsaydı son zamanlarda gördüğümüz bu yamukluklar, bu ikiyüzlülükler ve bu güven sarsan olaylar cereyan etmezdi, olamazdı. Eğer bu parlamentoda Saadet Partisi olsaydı İsrail Başbakanı Şimon Perez, o parlamentoda kürsüde konuşamazdı." 


'ABDULLAH GÜL OLACAK'


Cumhurbaşkanı'nın kim olacağı yönünde tartışmalarlarla ilgili görüşünü açıklayan Şevket Kazan, "Durumları belli, daha şimdiden Cumhurbaşkanı kim olacak, bu tartışmalar başlamadı mı? Abdullah Gül olacak. Ne biliyorsun kahin misin? Kahin filan değilim ama ikisi milletin karşısına aday olarak çıktıkları zaman kimin olacağı belli" diye konuştu.

'YAZIK BÜLENT ARINÇ, YAZIKLAR OLSUN'


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Biz dünya meselelerine eskiden at gözlüğüyle bakıyorduk, aşiret usülü idare ediliyorduk' sözlerine tepki gösteren Kazan, şöyle dedi:


"Bizim eski kadrolarımızın içinde hepinizin bildiği tanıdığı her zaman medyanın önünde bir milletvekilimiz vardı, Bülent Arınç. Biz Refah Partisi'nde yasaklandık Fazilet Partisi (FP) kuruldu. Bunlar FP meclis grup başkanvekili olarak görev yapıyor. Parlamentoda çıkan bir dergiye söyleşiyle birtakım konuşmalar yapmış. Şimdi orada Milli Görüş'ü kötülüyor. Yazık Bülent Arınç, yazıklar olsun. Yıllarca Milli Görüş konferansında il il gezdin dolaştın. Konuştun, bülbül gibi akıcı konuşursun. Konuştun ama sen boşa konuşmuşsun ya. Sen Milli Görüş'ü anlamamışsın." 


BAŞKAN ADAYLARI TANITILDI


SP Antalya İl Başkanı Galip Akın da 1,5 aylık çalışmanın ardından belediye başkan adaylarını belirlediklerini söyledi. Konuşmaların ardından Şevket Kazan ve İl Başkanı Akın, adı açıklanan belediye başkan adaylarını kutlayarak birlikte fotoğraf çektirdi. SP'nin Antalya adayları olarak şu isimler açıklandı:


Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne Mehmet Fatih Metin, Muratpaşa'da Hakan Ülgen, Kepez'de Fatih Zafer Düzer, Konyaaltı'nda Mehmet Akif Bilgin, İbradı'da Adem Demir, Gazipaşa'da Nuri Kaplan, Akseki'de Murarrem Koçak, Elmalı'da Osman Günay Çetin, Döşemealtı'nda Metin Kandemir, Korkuteli'nde Ebubekir Özsarı, Aksu'da Yusuf Hatip, Demre'de Ali Kıtır, Kumluca'da Ergin Eren, Serik'te Ali Temiz, Kemer'de Demir Ali Coşkun, Manavgat'ta İlhami Demiral, Alanya'da Arif Gülşen, Kaş'ta Faruk Üşmen, Finike'de Nuri Kaplan."

Kaynak:Haber Kaynağı