SEÇİMDE HİLE İHBARLARI YAĞMIŞTI

SEÇİMDE HİLE İHBARLARI YAĞMIŞTI

Aşağı Beşyamaç'ta da sandık görevlimizi sandık başından kaldırmışlar blok oy AKP'ye kullanılmıştır ihbarları araştırıldı mı?

Kırsalda bazı köylerde HDP sandık görevlilerinin sandık başından uzaklaştırıldığı ve bazı görevlilerin ise darp edildiğini iddia eden HDP'li yöneticiler İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu.

HDP İLÇE BAŞKANI'NIN AÇIKLAMASI

"Sandıklarda oylar kullanılmaya başlandı. Siverek'in belli köylerinde Güvercin köyünde sandık başındaki müşahit ile bize oy vermek isteyenler arasında 'siz oy kullanamazsınız, sizin oylarınızı biz kullanacağız' diye bir tartışma çıkmıştır. Orada bir arkadaşımızın kafasını kırılmıştır.

TÜM OYLAR AKP'YE VERİLDİ

Toplu oy kullanma noktasında ısrarlı olunarak müşahitimiz dışarı atılmıştır. Müşahit arkadaşımız 50 kişi tarafından linç edilircesine köyden çıkarılmış ve orada oylar AKP'ye verilmiştir. Aşağı Beşyamaç'ta da sandık görevlimizi sandık başından kaldırmışlar blok oy AKP'ye kullanılmıştır. 

SANDIK GÖREVLİLERİMİZ UZAKLAŞTIRILDI

Büyüktepe, Sarıkaya, Uzunziyaret köylerinde de bulunan sandık görevlilerimiz sandık başından uzaklaştırılarak oylar açık bir şekilde AKP kullanılmaktadır. Durumu seçim kuruluna bildirdik. Sandık başkanları bile tehdit ediliyor, bizleri arayıp yardım istiyorlar. Siverek'te anti demokratik bir seçim yapılmaktadır. Özellikle HDP hedef alınarak kırsalda anti demokratik bir seçim yaşıyoruz."


AKP'LİLER ÜÇ KEZ OY KULLANDI

ViraTrabzon’un haberine göre, Trabzon merkez Ortahisar ilçesi Çukurçayır Mahallesi’nde, Çukurçayır Ortaokulu’ndaki 1119 nolu sandıkta, AKP sandık görevlisinin başkalarının yerine 3 kez oy kullandığı tespit edildi. CHP’li görevlilerce şikayet edilen AKP’linin görevine son verildi.

CHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Ortahisar Prof. Dr. İhsan Koz İlkokulu’nda da 2276 nolu sandıkta oy kullanan sandık görevlisinin 2279 nolu sandıkta da oy kullandığı tespit edilince, bu kişinin de sandık görevi iptal edildi. CHP, suç duyurusunda bulunacak.

OY SAYIMI BAŞLAMADAN TUTANAK İMZALATTILAR

Denizli'de bazı sandıklar daha kapanmadan ve oy sayımı başlamadan, tutanakların imzalandığı iddia edildi. 

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Facebook'tan bir tutanağın fotoğrafını yayımladı.

Çavuşoğlu, "Pamukkale ilçesi Pamukkale Meslek Yüksekokulu'nda sayım başlamadan bir tutanağın imzalandığını tespit ettik. Bu tür bilgiler gelmeye devam ediyor. Sayım daha başlamadan, bitmiş gibi imzalanan bu tutanak geçersizdir. Ayrıca suçtur. Tüm arkadaşlar dikkatli olsun" dedi.

FUAT AVNİ YAZMIŞTI (Tıklayınız)

Twitter'da yazdıklarının doğru çıkmasıyla fenomen haline gelen Fuat Avni, "Boş tutanağa imza atmak istemeyen olursa, başkanlara onların yerine tutanağa sahte imza atabilecekleri, korkmamaları söylendi. Sandık Kurulu Başkanları, kare kodlu boş, imzalı ve mühürlü belgeyi AKP’nin lehine değiştirip İlçe Seçim Kurulu’na teslim edecek" diye yazmıştı.

MHP'DEN USULSÜZ OY KULLANIMI İDDİASI

MHP Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan, ildeki bazı okullarda seçmen listesinde bulunmayan kişilere oy kullandırıldığının tespit ettiklerini ve hukuki işlemi başlattıklarını söyledi. 

SİVAS'TA LİSTEDE İSİMİ OLMAYANLAR OY KULLANDI

Sivas'ta sabah 07.00 itibariyle oy kullanma işlemi başlarken, MHP, bazı okullardaki sandıklarda usulsüz oy kullanımı tespit edildiğini iddia etti. MHP İl Başkanı Ragıp Özkan, seçimin başladığı andan itibaren sandık görevlileri, müşahit ve gönüllü görevlilerin seçim alanlarında görevlerine başladığını belirterek, şunları söyledi:
"Şu ana kadar geçen süre içerisinde şehir merkezimizde 1088 nolu sandıkta 2 tane listede ismi bulunmayan şahısa oy kullandırıldığı tespit edildi. Gerekli işlemler, hukuki süreç başlatıldı. Öte yandan Zara İlçesi'nden gelen bir haberde 1020 nolu sandıkta yine bir kişinin listede ismi bulunmadığı halde oy kullandırılma teşebbüsünde bulunuldu. Bir başka sandıkta yine aynı vatandaşa oy kullanma girişiminde olduğu tutanak altına alındı. Biz Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları olarak bugün milletin iradesinin sandığa olduğu gibi yansıtılması için elimizden gelen bütün çaba ve gayreti göstereceğiz. Hırsızlığa müsade etmeyeceğiz. Milletin iradesinin, yarınlarının çalınmasına müsade etmeyeceğiz." 

FARKETMEDEN YAPTIM

Ragıp Özkan, bazı kişilerin oy kullandığı halde imza atmadan gitmeleri nedeni ile partililerin durumdan şüphelenip müdahalede bulunduğunu belirterek, "Gelen vatandaşların oy kullandırıldığı, oradaki memur tarafından imza atmadan gittiklerini diğer parti görevlilerinin tespiti, bunlar neden imza atmadan gidiyorlar şikayeti üzerine memur 'Farketmeden yaptım' söylemiyle hadiseyi açıklamaya çalıştı. Ama gerekli tutanakların da tarafımızdan tutulduğunu belirtmek isterim" dedi.

YÖNLENDİRME YAPILDI

MHP, ilerleyen saatlerde kent merkezindeki Mevlana İlköğretim Okulu 1234 nolu sandık, Başöğretmen İlköğretim Okulu 1076 nolu sandıkta da usulsüzlük yapıldığını ve parti görevlilerinin müdahale ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Başöğretmen İlköğretim Okulu'nda bir seçmenin 'Kime oy vereceğiz' diye sorması üzerine, sandık görevlilerince yönlendirme yapıldığı iddia edilirken, tartışma yaşandığı ve görevlilerin müdahalesi ile tartışmanın sonlandırıldığı belirtildi

Kaynak:Haber Kaynağı