SEÇİM ÖNCESİ RESMİ ARAÇLARLA GIDA YARDIMI

SEÇİM ÖNCESİ RESMİ ARAÇLARLA GIDA YARDIMI

Üzerinde, ’Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü Yardım Paketleri Dağıtım Aracı’ yazan kamyonetteki görevliler, kentte ihtiyaç sahibi ailelere, çay, şeker, salça, zeytin, kuru fasulye, makarna, mercimek, nohut, bulgur, ş

Ben memurum yakmayın bizi

KARABÜK’te, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait bir araçla ihtiyaç sahiplerine seçim öncesi gıda paketi dağıtılması tepki çekti. Mahalleli yardım görevlilerine seçim yasakları nedeniyle tepki gösterirken, görevlilerden biri, "Ben memurum. Yakmayın bizi. 6-7 senedir yardım dağıtıyorum" diyerek kolileri dağıtacağı isim listesini gösterdi. Vakıflar Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, Karabük’te gerçekleştirilen kuru gıda dağıtımının yerel seçimlerle bir ilgisinin bulunmadığı belirtildi.

Üzerinde, ’Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü Yardım Paketleri Dağıtım Aracı’ yazan kamyonetteki görevliler, kentte ihtiyaç sahibi ailelere, çay, şeker, salça, zeytin, kuru fasulye, makarna, mercimek, nohut, bulgur, şehriye, pirinç, kuru üzüm gibi gıdaların bulunduğu yardım paketleri dağıttı.       

Yeni Mahalle’de bir grup vatandaş, üzerinde, ’Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Gıda Yardım Kolisi’ yazan yardım paketlerinin dağıtıldığını görünce tepki gösterdi. 5 kişilik grup seçim yasakları olduğunu, vatandaşa yardım kolisi dağıtılamayacağını savunarak görevlileri uyardı.

Yardım dağıtımına tepki gösteren vatandaşlar, 155 polis imdat hattını arayarak dağıtımın durdurulmasını isterken aracın içindeki kutularda seçimle ilgili bir partiye ait broşür olup olmadığını da kontrol etti. Daha sonra yardım paketlerinin tüm mahalle sakinlerine dağıtılmasını istediler. Ancak görevlilerden biri, "Ben memurum. Yakmayın bizi. 6-7 senedir yardım dağıtıyorum" diyerek kolileri dağıtacağı isim listesini gösterdi.

Tepkili grup, bunun üzerine aracın yanından uzaklaşırken, görevliler isim listesine göre kolileri dağıtmaya devam etti.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

Vakıflar Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, Karabük’te gerçekleştirilen kuru gıda dağıtımının yerel seçimlerle bir ilgisinin bulunmadığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Vakıflar Genel Müdürlüğü, vakıflar yönetmeliği hükümleri doğrultusunda tespiti yapılan 81 il merkezinde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine teslim edilecek şekilde her ay içinde 15 kalem kuru gıda bulunan yardım kolilerini kanuni görevine istaneden dağıtmaktadır. Süresiz her ay yapılan bu işlem rutin bir uygulama olup önümüzdeki yerel seçimlerle bir ilgisi bulunmamaktadır."

Açıklamada, devletten katkı almadan Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün mülkiyetindeki akarların değerlendirilmesi sonucu elde edilen gelirle oluşturulan bütçeyle sağlanan kuru gıda dağıtımıyla her ay 20 binden fazla muhtaç aileye ulaşıldığı bildirildi

Kaynak:Haber Kaynağı