SEÇİM GECESİ AKP GENEL MERKEZİN'DE NE İŞİ VAR

SEÇİM GECESİ AKP GENEL MERKEZİN'DE NE İŞİ VAR

"Ajansın başındaki Genel Müdür Sayın Kemal Öztürk, o akşam bir 15 dakikalığına AK Parti Genel Merkezi'ne uğramıştır.

ANADOLU AJANSI GENEL MÜDÜRÜ SEÇİM GECESİ AKP'DE

CHP'li Mansur Yavaş, yaptığı yazılı açıklamada; "İstanbul gibi büyük bir metropolün seçim sonucunun akşam saatlerinde belli olmasına rağmen Ankara seçim sonuçlarının sabaha kadar netleşmemesi tam bir skandaldır" dedi.Yavaş'ın skandal dediği konular bitmiyor. Seçim gecesi yaptığı yayınlar ile büyük eleştiriler alan AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün de seçim gecesi AKP Genel Merkezin de olduğu ortaya çıktı. Bülent Arınç'ın bu soruya yanıtı da ayrı bir skandal olarak tarihe geçti. Devletin tarafsız olması gereken Resmi Ajansının müdürünün seçim gecesi iktidar partisinin genel merkezinde olması çok normalmiş gibi AKP Genel başkan Yardımcısı Bülent Arın bu soruya "Ne var bunda" şeklinde yanıt verdi.

YAYGIN VE KANUNA AYKIRI USÜLSÜZLÜKLER YAPILDI

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, yazılı bir açıklama yaptı. Yavaş, 30 Mart seçimlerinde 'Ankara genelinde yaygın bir kanuna aykırılık ve usulsuzlükler' yapıldığını tespit ettiklerini savunarak, konuya ilişkin çalışmalarımız devam ettiğini söyledi. 

Dün sandık bazında ilçe seçim kurullarına gerekli itirazları yaptıklarını hatırlatan Yavaş, diğer itirazlarını da hazırladıklarını kaydederek haklarını sonuna kadar takip edeceklerini vurguladı. Milletin yapılanların hepsini gördüğünü savunan Yavaş; "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde yapılan organize usulsuzlükler her şeyden önce vatandaşımıza karşı yapılan büyük bir haksızlıktır. Bin bir zorlukla seçim sandığına giden ve oyunu kullanan yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın oyunu çalmak en büyük ahlaksızlıktır, kul hakkı yemektir. Pazar günü sandık başına giden gençlerimizin geleceğe dair ümitlerini gasp etmek, ilk kez sandık başına giden yavrularımızın sandığa olan inançlarını gölgelemek kimsenin haddine değildir. Milletimiz elbette bunların hepsini görmektedir. Seçim demokrasinin namusudur. Ankara halkının iradesi sandığa yansıtılmamıştır. Ankara'da masa başında yapılan oyunlarla, TV'lerde uygulanan algı operasyonu ile ve ilçe seçim kurullarına uygulanan siyasi baskı ile seçim sonucunun iktidar partisi lehine çevirilmesi sağlandığına inanıyoruz. İstanbul gibi büyük bir metropolün seçim sonucunun akşam saatlerinde belli olmasına rağmen Ankara seçim sonuçlarının sabaha kadar netleşmemesi tam bir skandaldır. Öne geçtiğimizin belli olması ile gecenin ilerleyen saatlerinde TV'lere veri akışının durdurulması, Anadolu Ajansı Genel Müdürü'nün AKP Genel Merkezi'nde toplantı yapması, silahlı ve sopalı grupların seçim sandıklarının bulunduğu okullara ve toplanma merkezlerine yönelik müdahalelerde bulunması normal bir demokraside kabul edilecek şeyler değildir" diye konuştu.

"ADALET, HAKKANİYET ÇERÇEVESİNDE ER GEÇ YERİNİ BULACAKTIR"

Mansur Yavaş, YSK Başkanı'nın sözlerinin kendisi için teminat olduğunu vurgulayarak şunları söyledi; "Bakanların gece yarısı sandık toplama merkezlerine baskın yapması seçimlerin sonucun değiştirmeye yönelik açık müdahalelerdir. Milletimiz bu baskıları, usulsuzlükleri ve demokratik meşruiyete gölge düşüren adımları ibretle izlemektedir. Bununla birlikte, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı'nın dün yaptığı açıklamada, bir yanlışlık varsa düzeltileceğine dair verdiği söz bizim için önemli bir teminattır. Çünkü, seçimin namusunu korumak görevi YSK'ya emanet edilmiştir. Biz de YSK'nın kendilerine yüklenen bu göreve ve emanete sahip çıkmasını YSK'dan beklemek hakkımızdır. Memnuniyetle görüyorum ki, 30 Mart'tan bu yana, gencinden yaşlısına tüm vatandaşlarımız seçimlere ve demokrasiye sahip çıkıyor. Bu hak arayışını, hiçbir partinin yönlendirmesi olmadan, her kesimden ve her görüşten vatandaşımız tamamen kendi inisiyatifleriyle sürdürüyor. Verdikleri oya ve demokratik iradelerine sahip çıkan vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, onlardan bu aşamada sakin bir şekilde adaletin tecelli etmesini beklemelerini ve Yüksek Seçim Kurulu'na güvenmelerini rica ediyorum. Herkesin süreci demokratik olgunluk içerisinde izlemesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Tekrar ediyorum birinin bile kılına zarar gelmesi bizi son derece üzecektir. Adalet, hakkaniyet çerçevesinde er geç yerini bulacaktır. 

020420141941379876787.jpg

ARINÇ: 15 DAKİKALIĞINA AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NE UĞRAMIŞTIR

Bu arada Başbakan Yardımcısı Arınç, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün seçim gecesi AK Parti Genel Merkezi'nde bulunmasına ilişkin şu açıklamayı yaptı; "Ajansın başındaki Genel Müdür Sayın Kemal Öztürk, o akşam bir 15 dakikalığına AK Parti Genel Merkezi'ne uğramıştır. Bunda ne olabilir? O, 15 dakikalığına AK Parti Genel Merkezine uğramışsa bunu çok özel bir haber olarak ortaya koyan gazetenin bu 15 dakika içinde Kemal Öztürk'ün ne yaptığını, kimlerle görüştüğünü, bu haberleri speküle etmek için nasıl bir çabanın içerisinde olduğunu da bilmesi lazım. Eğer buna imkanları varsa bunu da açıklasınlar, yok sadece Genel Merkeze uğramak bizim bildiğimiz kadarıyla bir serbest, sarı basın kartı sahibi gazeteci için bir eksiklik değil."

Kaynak:Haber Kaynağı