ÖLDÜRÜLEN SAVCI KİMDİ ?

ÖLDÜRÜLEN SAVCI KİMDİ ?

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok: Teröristler telefonla iletişim kurulduğu bir anda Savcımızın odasından silah sesleri gelmesi üzerine birimlerimiz operasyon yapmışlardır.

Savcı Mehmet Selim Kiraz hayatını kaybetti.

İSİMLERİ BELLİ OLDU

Polisin, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki rehine operasyonunda ölen teröristlerin kimliklerini belirlediği öğrenildi.
Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olduğu terör saldırısını, örgütün B.D. ve Ş.Y. adlı üyelerinin gerçekleştirdiği öğrenildi.

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda peşpeşe silah sesleri duyuldu.


Polis ekiplerinin adliye içinde ve çevresindeki önlemleri devam ederken, saat 20.30 sıralarında adliye içinden peşpeşe silah sesleri duyuldu. Görgü tanıkları, 50 ila 100 arasında silah sesi duyduklarını belirtti. 
Silah seslerinin ardından Adliyeye ambulanslar sevk edildi

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ SELAMİ ALTINOK REHİN EYLEMİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI


İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok: Teröristler telefonla iletişim kurulduğu bir anda Savcımızın odasından silah sesleri gelmesi üzerine birimlerimiz operasyon yapmışlardır. 

Altınok: Başsavcımız ağır yaralı, 2 terörist ölü ele geçirildi

ADLİYE İÇİNDE ARBEDE; 4 KİŞİ GÖZALTINDA

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın ağır yaralanması, savcıyı rehin alan 2 kişinin de öldürülmesiyle sonuçlanan rehine olayında, adliye binasına girmek isteyen, aralarında Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının da bulunduğu bir gruba polis müdahale etti. 4 kişi gözaltına alındı.

Başsavcılık tarafından adliye binası içerisinde yapılacak olan basın açıklamasına katılmak için içeriye girmek istediklerini söyleyen gruba polis izin vermedi. Bir süre polis ile grup arasında sözlü tartışma yaşandı. Daha sonra Çevik Kuvvet polisleri, aldıkları talimatla grubu dışarıya çıkardı. Yaka paça dışarı çıkarılan grup, burada bir süre polisle tartışmasını sürdürdü. Bu sırada aralarında avukatların da bulunduğu bazı kişiler polis tarafından gözaltına alınarak adliye binası içerisindeki polis merkezine götürüldü. 
Adliyenin özel güvenlik görevlilerinin de, polisin gözaltı işlemleri sırasında gruba müdahalede bulunması dikkat çekti. 

ÖLDÜRÜLEN SAVCI KİMDİ ?

Savcı Selim Kiraz, 15 yaşında hayatını kaybeden Berkin'in faillerinin bulunması için davaya Eylül 2014'te atandığında dosya 3 aydır sahipsizdi.

Savcı Kiraz'ın yeni makamına atanmasının ardından Berkin'in babası Sami Elvan ve avukatı Evrim Deniz Karatana savcılığa başvurarak neden halen iddianame hazırlanıp dava açılmadığını sormuş ve bir an önce gerekli işlemlerin yapılmasını talep etmişti.

Savcı Kiraz ilk iş olarak gaz fişeğini atmakla suçlanan polislerin aynı kişiler olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'nu devreye sokmak oldu. 

İstanbul Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazarak, Ulusal Kriminal Büro'nun fotoğraflar üzerinden yaptığı incelemede 3 polisin eşgalinin tespit edildiğini ancak açık kimliklerinin tespit edilemediğini bildirmişti.

Savcı Kiraz, eşgalleri belirlenen ikisi ZET'çi (biber gazı tabancası kullanan polisler), biri de muhimmatçı bu 3 polisin açık kimliğinin tespiti için olay günü olay yerinde görev yapan polislerin açık kimliklerinin fotoğrafları ile birlikte kendisine yollanmasını istedi.

12 GÜN ÖNCE POLİSLERİN FOTOĞRAFLARI GELDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ise 12 gün önce Savcı Kiraz'ın talebi üzerine 21 polisin açık kimliklerini ve değişik açı ve boylardan çekilmiş fotoğraflarını soruşturma dosyasına yolladı.

Savcı Kiraz, daha önce eşgalleri belirlenen ancak açık kimliklerine ulaşılamayan 3 polisin fotoğrafları ile emniyetin yolladığı 21 polisin fotoğraflarını ve kimlik bilgilerini Adli Tıp Kurumu Ses ve Görüntü İnceleme Şube Müdürlüğü'ne yolladı.

Savcı Kiraz, eşgalleri tespit edilen ancak açık kimlikleri tespit edilemeyen bu 3 polisin, emniyetin gönderdiği 21 polis içinde olup olmadığının belirlenmesini istedi.

14 YILLIK SAVCI 

Mehmet Selim Kiraz 14 yıllık bir savcı. Berkin Elvan dosyasına atanana kadar da memur suçlarına bakıyordu. Bu öğlen saatlerinde ise aynı dosya yüzünden adliyedeki odasında rehin alındı.