SAVAŞTAN KAÇTILAR TÜRKİYE'DE YANGINDA ÖLDÜLER

SAVAŞTAN KAÇTILAR TÜRKİYE'DE YANGINDA ÖLDÜLER

Suriyeli 2 işçi öldü, 5 işçi zehirlendi


GAZİANTEP'te, bir tekstil atölyesinde çıkan yangında Suriye uyruklu 23 yaşındaki Husem Yusuf ve ismi öğrenilemeyen işçi öldü, 5 işçi de zehirlendi. Ülkelerinde ki savaştan kaçarak Türkiye'de düşük ücretli işgücü haline gelen Suriye vatandaşları yangında hayatlarını kaybettiler

SAVAŞTAN KAÇTILAR YANGINDA ÖLDÜLER

Yangın, merkez Şahinbey ilçesine bağlı Şıhcan Mahallesi’ndeki 4 katlı bir işhanının en üst katındaki tekstil atölyesinde akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıktı. Alevler kısa sürede tüm atölyeyi sararken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Dumandan etkilenen bazı işçiler 4’üncü kattan itfaiyenin açtığı brandaya atladı. Atölyede mahsur kalan Suriye uyruklu Husem Yusuf, Kasım Halebi, Delil Mahmut, Ahmet D., Ali K. ve Mahmut S. itfaiye aracının merdiveniyle indirilerek ambulanslarla Dr. Ersin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 

2 İŞÇİ ÖLDÜ 

Hastanede tedaviye alınan işçilerden Husem Yusuf, doktorların çabasına rağmen kurtarılamayarak öldü. Ölen işçinin cesedi Adli Tıp Kurumu morguna gönderilirken, tedavisi süren 5 işçinin sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışması için atölyeye giren itfaiye erleri, kimliği belirlenemeyen ve Suriye uyruklu olduğu belirtilen bir başka işçinin daha cesedine ulaştı. Yangında yaşamını yitiren işçinin cesedi, atölyede yapılan inceleme sonrası otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Kime ait olduğu öğrenilemeyen ve 2 işçinin ölümüne neden olan yangının çıkış sebebini belirlemek için araştırma başlatıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı