SAVAŞIN TEK SUÇLUSU ERDOĞAN'DIR

SAVAŞIN TEK SUÇLUSU ERDOĞAN'DIR

. Bu ülkede bir kez daha kan akmasına yol açan ve halkımızı katletmeye çalışan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümetidir

DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde bugün 2 polisin şehit edildiği saldırının ardından başlatılan operasyon ve sokağa çıkma yasağı DBP tarafından protesto edildi.

POLİS İZİN VERMEDİ

Polisin yaklaşık 200 kişilik DBP'li grubun Sur İlçesi'ne yürümesine izin vermemesi üzerine parti binası önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamanın ardından dağılan bir grup yürüyüş yaparak yolu trafiğe kapatmak isteyince polis tazyikli su ile müdahale etti. DBPi, Sur İlçesi'nde meydana gelen olaylar ve sokağa çıkma yasağının protesto edilmesi amacıyla bir yürüyüş düzenlemek istedi. Parti binasından başlayıp Sur'a kadar yapılması planlanan yürüyüşe daha önce mülki amirliğe herhangi bir bildirimde bulunulmadığı gerekçesiyle polis tarafından izin verilmedi.

10 KİŞİLİK HEYETE İZİN VERİLDİ

Bunun üzerine DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Ziya Pir ile parti yöneticileri polis amirleriyle görüşme yaparak yürüyüşe izin verilmesini istedi. Yapılan müzakerelerin ardından Milletvekilleri ve parti yöneticilerinden 10 kişilik bir heyetin Sur İlçesi'ne gitmesine izin verildi.

SAVAŞIN TEK SUÇLUSU ERDOĞAN'DIR

Yürüyüşe izin verilmemesi üzerine DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek parti binası önünde toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı. Artık Ankara'dan yönetim istemediklerini söyleyen Yüksek, "Bizim halklarla sorunumuz yok. Bizim ceberut hükümetle, katil devletle sorunumuz var. Ne istiyoruz ki tankla, toplarla kentlerimizi yıkıyorlar. Demokrasi istiyoruz, özgürlük istiyoruz. Artık Ankara'dan yönetilmek istemiyoruz. Bütün suçumuz budur. Savaşın tek sorumlusu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetidir. Bu ülkede bir kez daha kan akmasına yol açan ve halkımızı katletmeye çalışan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümetidir."dedi.

TÜRKİYE İÇİN İSTİYORUZ

Kalabalığa hitaben konuşmasını sürdüren Yüksek şöyle devam etti; "Onlarca insanın ölümüne neden olanlar bunlardır. Halkın kendi kendini yönetmesini ve demokrasi istediğimiz için tanklarla, toplarla vuruluyoruz. Yanlış ve kötü bir şey istemiyoruz. Tüm Türkiye için istiyoruz. Biz fedakarlık yapıyoruz, bütün toplumlar özgürleşsin diye. Bugün katlettiklerinizin yarın heykellerini dikeceğiz. Bu kavga halkın ve hükümetin kavgasıdır" dedi.

TAZYİKLİ SU İLE MÜDAHALE

Yapılan konuşmaların ardından dağılan kalabalıktan bir grup ayrılarak cadde üzerinde slogan atıp yürümeye başladı. Gruptan bazı kişilerin yolu lastiklerle kapatması üzerine polis harekete geçti. Cadde üzerine çıkan TOMA aracı yolu trafiğe kapatan gruba tazyikli su ile müdahale etti. Gruptan bazı kişilerin de taş atması üzerine ikinci TOMA aracı da gelerek müdahaleye katıldı. Kısa süren müdahalenin ardından yol trafiğe açılırken, grup ise ara sokaklara dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı