SAVAŞ URFA'YA SIÇRADI 2 MAHALLE BOŞALTILIYOR

SAVAŞ URFA'YA SIÇRADI 2 MAHALLE BOŞALTILIYOR

Yaralananlar otomobillerle Suruç Devlet Hastanesi'ne götürülürken, bölgede güvenlik güçleri önlemlerini artırdı.

Suriye tarafından ateşlenen bir havan mermisi sınırı aştı ve Suruç'un Atmanek Mahallesi'ndeki bir eve isabet etti.

4 YARALI VAR

Öğle saatlerinden itibaren çatışmaların şiddetlendiği Suriye'nin Kobani tarafından saat 13.20'de atılan bir havan mermisi, sınırı aştı ve 2 kilometre mesafedeki Suruç'un Atmanek Mahallesi'nde bir evin duvarına isabet ederek patladı. Patlamada, şarapnel parçaları ve kırılan duvardan seken taşlardan, evde bulunan 4 kişiyi yaraladı. Yaralananlar otomobillerle Suruç Devlet Hastanesi'ne götürülürken, bölgede güvenlik güçleri önlemlerini artırdı.

İKİ MAHALLE BOŞALTIYOR

Suruç'un Suriye sınırınıdaki Küçükkendirli ve Büyükkendirli mahallelerinin valilik kararıyla güvenlik gerekçesiyle boşaltılacağı bildirildi.
Son günlerde sınıra aşan mermilerin Türkiye tarafına gelmesi ve bugün de 4 kişinin yaralanmasının ardından Şanlıurfa Valiliği sınır hattında bulunan ve güvenlik riski taşıdığı saptanan eski Kürtçe adı Atmanek olan Küçükkendirli ile Büyükkendirli mahallelerinin boşaltılmasına karar verdi. Karar sonra güvenlik güçleri mahallelerde yaşayanlara kararı tebliğ ederek, tahliyelerin biran önce yapılmasını istedi. Zırhlı araçlardan da sık sık tahliye kararı duyuruldu.

MİSAFİRHANELERE YERLEŞTİRİLECEK

Yetkililer mahallelerde yaşayan ve gidecek yerleri olmayan kişilerin geçici süreyle resmi kurumların misafirhanelerine yerleştirileceğini bildirdi.

Ayrıca güvenlik güçleri, sınıra yaklaşık 2 kilometre mesafede bulunan gazetecilerden de bulundukları bölgenin riskli olduğu için daha geriye gitmelerini istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı