SARUGÜL'ÜN İLK KEZ AÇIKLADIĞI KABATAŞ GERÇEĞİ

SARUGÜL'ÜN İLK KEZ AÇIKLADIĞI KABATAŞ GERÇEĞİ

.

Sarıgül'ün İlk Defa Açıkladığı Kabataş Gerçeği 

Bugün Halk TV'de bir programa katılan Mustafa Sarıgül, Kabataş olayıyla ilgili yaşadığı bir olayı ilk kez paylaştı

Cumhuriyet Halk Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Gezi Parkı olaylarının sürdüğü günlerde Kabataş'ta eylemciler tarafından darp edildiği iddia edilen başörtülü kadın olayı ilgili yaşadığı bir olayı ilk defa paylaştı.

"DEVELİOĞLU ÇOK RAHATTI"

Sarıgül, olayın medyada yer almasından sonra Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'na geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğunu, fakat Develioğlu'nun tavırlarına çok şaşırdığını söyledi. Sarıgül, "ziyaretten geldikten sonra en yakın arkadaşlarıma dedimki, 'çocuklar ben bir şeyi anlayamadım' dedim. 'Böyle bir şey olsa sayın başkanda, ben daha büyük üzüntü görürdüm' dedim. Sanki doğalmış gibi, hiç bir heyecan, hiç bir refleks hissetmedim. Sonra bu olay meydana çıkınca sayın başkanın niye rahat olduğunu anlamış vaziyetteyim" dedi.

NE OLMUŞTU?

AK Partili Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun gelini Zehra Develioğlu, (25) 1 Haziran'da Kabataş'ta eşini beklerken bebeğiyle birlikte saldırıya uğradığını iddia etmiş ve şunları söylemişti: "Ne olduğunu anlayamadığım bir anda üzerleri çıplak, elleri deri eldivenli, başlarında tuhaf bantlı 70-100 kadar adamın ortasında kaldım. Bebek arabam elimden gitti. Bir kadın 'Ne geldiyse bu ülkenin başına bunların başörtüsü üzerinden geldi vurun şuna' deyince, bir adam arkamdan tekme tokat vurmaya başladı. Bir taraftan 'Bu üllkenin gerçek sahibi biziz anladınız mı ulan' diye bağırıyorlar, bir taraftan tekmeliyorlardı. 'Kutsal başörtüymüş, görün bakalım kutsalı size neler yapacağız' diyerek aklınızın bile almayacağı şekilde küfrettiler, vurdular, vurdular. Kendimi kaybettim. Kendime geldiğimde üzerim idrar kokuyordu. Kalktım bebeğimi bulmaya çalıştım."

AYRINTILI İNCELEME YAPILDI

Polis, günlerce bu iddiayı soruşturdu. 73 ayrı kameranın görüntülerini inceledi. Bölgedeki büfecilerin, taksicilerin ifadeleri alındı. Baz istasyonlarından alan taraması yapıldı, o zaman diliminde orada bulunan herkes tespit edildi ve ifadeye çağırıldı. Bu kişilerden bazıları teşhis için Develioğlu'na gösterildi. İfadesinde ayrıntılı eşkal veren Develioğlu, şüphelileri teşhis edemedi. Genç kadın daha sonra Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nden rapor almıştı. Raporda, bacaklarının iç kısmında, kısa sürede geçebilecek 5 adet morluk olduğu belirtilmişti.

GÖRÜNTÜLERDEN BİR ŞEY ÇIKMADI

Kanal D ise olayın meydana geldiği zaman dilimiyle ilgili güvenlik kamera görüntülerini yayınlayarak böyle bir olayın hiç yaşanmadığını haberleştirmişti.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı