SARRAF DAVASINDA FLAŞ GELİŞME

SARRAF DAVASINDA FLAŞ GELİŞME

ABD'de tutuklu yargılanan Rıza Sarraf'ın bugün yapılan kefalet davasında flaş gelişme yaşandı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, ABD'ye giriş yapmak isterken, 19 Mart'ta Miami Havalimanı'nda gözaltına alındıktan sonra, kara para aklama, dolandırıcılık ve İran'a uygulanan yaptırımları delme suçlamaları ile çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Rıza Sarraf'ın, kefaletle serbest bırakılma duruşması New York'ta yapıldı.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi Sarraf’ın, kefaletle serbest bırakılma talebini görüştü. Sunulan delilleri inceleyeceğini söyleyen Yargıç, duruşmayı 7 Haziran’a erteledi.

Sarraf hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara ise Sarraf’ın Türkiye başta olmak üzere birçok ülkenin en üst düzey yöneticileri ile bağlantısı olduğunu ve ev hapsine çıkması halinde bir daha mahkemeye gelmeyeceğini belirterek, kefaletle serbest bırakılma isteğine karşı çıkıyor.

Bharara tarafından hazırlanan iddianamede, Sarraf hakkında toplam 75 yıl hapis cezası isteniyor. 33 yaşındaki Sarraf, New York’un Manhattan bölgesindeki Metropolitan Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı