Sarıklılar'dan Şirince'de Kıyamet Nasihatı

Sarıklılar'dan Şirince'de Kıyamet Nasihatı

Şirince, ‘ilginç’ konuklar ağırladı. Cüppeli sarıklı üç kişi, Şirince sokaklarını dolaşıp ‘kıyamet telkinlerinde’ bulundu.

İzmir’de geçen aylarda Kordon’da ilk kez ortaya çıkan sır kişiler, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin 9 Eylül Gazetesi’nde konu edilmişti. İki cüppelinin, Kordon boyunda oturanları ‘Aleykümselam’ diyerek selamladıkları, özellikle birbirine sarılan sevgililerin yanına gidip uyardıkları yazılmıştı gazetede. 
 
Bu kişilerin gençlere ‘kızlara bakmamalarını’, ‘şapka yerine fes giymelerini’, kadınlara ‘başınızı örtün’, erkeklere ise ‘sağınıza solunuza bakmayın’ gibi öğütlerin yanı sıra dini telkinlerde bulundukları iddia edilmişti. Bu iddialar üzerine harekete geçen İzmir Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü, Kordon’da daha önce böyle bir olayın yaşanıp yaşanmadığını araştırmış ve izlerine rastlanamadığı açıklanmıştı. 
 
Sır kişiler bakın şimdi Şirince'de ne yaptı? 
 
İzmir’in Şirince köyü, aylardır Maya Takvimi’ne göre 21 Aralık’ta ‘kopacak kıyametten’ etkilenmeyeceğine inanılan, şimdiden dünyanın dört bir yanından turistlerin sokaklarını doldurduğu meşhur köy. 
 
Tom Cruise, Jennifer Lopez, Angelina Jolie, Brad Pitt gibi ünlülerin geleceği konuşulan köy kıyamet günü gözdesi!... 
 
Şirince, ‘ilginç’ konuklar ağırladı. Cüppeli sarıklı üç kişi, Şirince sokaklarını dolaşıp ‘kıyamet telkinlerinde’ bulundu.
 
Bu fotoğraf pazar günü çekildi. Kıyamet hazırlıklarının hareketlendiği, jandarmanın tatbikat yaptığı gün, cübbeli sarıklı üç kişi araçlarından indi. Hızlı adımlarla köyün içinde ilerledi. 
 
Şirince’yi gezen yerli ve yabancı turistlerin dikkatleri onlara çevrildi. Şaşkın bakışlar arasında yürüyen üçlü, caminin yerini sordu. Camiye gidene kadar ise esnafla ve merak edenlerle kıyamet sohbeti yaptı.
 
Esnafla konuşan 3 kişi, “Camide namazımızı kılacağız. Hem de bir bakmaya geldik. Böyle şeylere inanmayın. Kıyametin ne zaman kopacağını Allah’tan başka kimse bilemez” dedi.
 
Bu kişilerin, ‘Tebliğ Cemaati’ olarak bilinen, yılbaşı gecelerinde İstanbul Taksim Meydanı’nda bildiri dağıtan gruptan olup olmadığı, Şirince’de ağızdan ağıza konuşulmaya da başladı.
 
Üç cüppelinin “kıyamet” telkinlerinde bulunduğu sırada, son durumla ilgili inceleme yapmak üzere Şirince’ye gelen İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın aracıyla geçişi de ilginç bir görüntü ortaya çıkardı.