SARIGÜL'DEN İSTANBUL'A SÜPER PROJELER

SARIGÜL'DEN İSTANBUL'A SÜPER PROJELER

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül projelerini açıkladı.

Mustafa Sarıgül Projelerini Açıkladı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül projelerini açıkladı.

İşte Sarıgül’ün açıklamasından satır başları:

Hazırladığımız projeleri bütün İstanbullularla buluşturacağız. Projeler günlerin haftaların ve ayların ürünüdür. İstanbul'un tüm sorunlarını bilim uzmanlarımızla

İlk 5 yıllık sürede 200 proje oluşturduk. Bunun sadece 28 tanesini bugün sizlerle buluşturacağız. Hemen belirtmeliyim ki tüm projelerimiz fikir önerileridir. Projelerimizi ilgili STK'larla, akademisyenlerle ve yurttaşlarımızın görüşleri alınarak, yarışmalar düzenlenerek projeler tasarlanacaktır.

20 yıldır aynı anlayış İstanbul'u yönetmektedir. 20 yıldan sonra gelinen nokta şöylesine baktığımız zaman dünyada yaşanabilir kentler sırasında maalesef 109'ncu sıradayız.

Tüzüğe de önereceğim. Bir belediye başkanının 10 yıldan fazla olmasını doğru bulmuyorum. İstanbul’u sevgili kadir abi, aynı anlayış yönetiyorlar. Yaptıklarına çok teşekkür ederim, ama biz daha güzelini daha enerji dolu olanını yapacağız.

30 Mart'tan itibaren İstanbul'da benim doğrularım dönemi bitecek, kentin doğruları dönemi başlayacak. İstanbul'da barış dostluk sevgi dönemi başlayacak.

‘ÇILGIN DEĞİL AKILCI PROJELER

Çılgın projelerimizle değil, akılcı projelerimizle geliyoruz. İstanbul'da sorun değil mutlaka ve mutlaka çözüm önereceğiz.

İstanbulumuzda planlı gelişim dönemini başlatacağız. Fiziksel ekonomik planları güncelleyeceğiz. Her uygulama gelişi güzel olmayacak. İstanbulumuzun suyunu havasını toprağını yeşilini mutlaka ormanını kimliğini kültürünü en iyi şekilde koruyacağız.

‘İKİ YAKAYA İKİ BARAJ’

Kuzey ormanlarını, su havzalarını, tarım alanlarını hep beraber koruyacağız. Önümüzde ciddi bir su projesi var. Avrupa ve Anadolu yakasına iki tane barajı yapıp İstanbullularla buluşturacağız.

Deniz suyundan kullanım suyu elde etmek için etüt çalışmalarını başlattık.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜMDE VATANDAŞIN HAKKI KORUNACAK’

İstanbul'da özellikle kentsel dönüşümü yıkım ve mutsuzluk olmaktan çıkaracağız. Kentsel gelişim diyoruz. Yurttaşlarımızın tüm haklarını koruyacağız. Tapu sorunlarını, 2B sorunlarını çözeceğiz. Mağdur olan hiçbir yurttaşımız kalmayacak.

İstanbul ortaklığı projemizle, doğru ama mutlaka yerinde dönüşümü sağlayacağız. Kesinlikle İstanbul'da deprem korkusu kalmayacak. Binalarımızı güçlendireceğiz.

‘ULAŞIMDA ENTEGRE TOPLU TAŞIMA’

İstanbulumuzun en önemli konusu ulaşım. Bugünkü yönetim katrilyonlarca para harcadı. Bir çok kavşak ve yol yaptı. Ama görüyoruz ki ulaşım yürümüyor. İstanbul'da ulaşım bugünkü gibi plansız projelerle çözülemez. Çözüm daha fazla daha hızlı entegre toplu taşımadır. Bu da imkansız değildir.

Ulaşım ana planını güncelleyeceğiz. Ulaşımda her şey planlı olacak. Ulaşımı tek elden yöneteceğiz. Metro ve raylı sisteme öncelik vereceğiz. Raylı sistemin toplu ulaşımdaki payı yüzde 20'dir. Dünya metropollerinde bu oran yüzde 70 oranındadır.

20 yılda Ak Parti iktidarının yaptığı metro sadece ve sadece 68 kilometredir. Oysa Şangay'da 18 yılda 437 kilometre metro yapıldı. Biz raylı sistemin payını yüzde 50'ye çıkarmalıyız.

‘DENİZ ULAŞIMI PAYI YÜZDE 10’A ÇIKACAK’

İstanbul'a denizden bakacağız. Deniz ulaşımını güçlendireceğiz. Şu andaki payı yüzde 3-4 arasıdır, bu payı yüzde 10'a çıkaracağız.

Büyük otoparklarla, aktarma merkezleriyle birbiriyle taşıyacağız. İstanbul'da kademeli olarak trafik çilesine son vereceğiz.

İstanbul'da atık suların yüzde 72'si arıtılmadan denize veriliyor. İSKİ kayıtlarında bu açıkça görülüyor. Biz bu ayıba son vereceğiz.

‘KENDİ ELEKTRİĞİMİZİ KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ’

Yenilenebilir enerji son derece önemli, İBB olarak yenilenebilir enerji kaynaklarıyla kendi elektriğimizi kendimiz üreteceğiz. Bu yolla İBB'nin elektrik maliyetlerini azaltacağız. Bu kaynağı sosyal projelere aktaracağız.

Aktif yeşil alanlarımız azaldı. New York'ta 28 metrekare, İstanbul'da ne yazık ki 2 metrekarenin dahi altında. Yeni parklar, aktif yeşil alanlar oluşturarak nefes aldıracağız.

‘İSTANBUL’A İKİ DEV KENT PARKI’

Anadolu Yakası'nda İçerenköy'deki hal arazinin bulunduğu nokta, Avrupa Yakası'nda harp akademilerinin bulunduğu kent parkı yapacağız.

‘KESİNTİSİZ BİSİKLET VE YAYA YOLLARI YAPACAĞIZ’

Tüm ilçelerde parkları yeşil alanları yaygınlaştıracağız. Her noktasında kesintisiz yaya ve bisiklet yolları yapacağız.

Eminönü-Harbiye arasında kesintisiz yaya yolu olarak düzenleyeceğiz.

TURİST HEDEFİ 25 MİLYON

Anadolu Yakası'na kongre merkezi yapacağız. İstanbul'u festivaller şehri haline getireceğiz. Hedefimiz 10 milyon olan turist sayısını 25 milyona çıkartmaktır.

Tarihi yarımadada İstanbul'un en büyük hazinesi yatmaktadır. Sahipsiz ve bakımsızdır. Yarımadayı bir bütün olarak ele alacağız. Açık bir müze kent

Haliç - Eyüpsultan odaklı bir doğa ve kültür vadisi. İnanç turizmini ön plana çıkaracağız. UNESCO dünya mirası listesinde yer alan Yedikule surlarını restore ederek turizme kazandıracağız. Tarihi hanları aslına uygun şekle getireceğiz.

‘6 TARİHİ MEYDAN YENİDEN DÜZENLENECEK’

İstanbul'un tarihi meydanlar var. Yanlış meydan uygulamalarla tarihi kimliğinden uzaklaştırıyor. Proje yarışmalarıyla 6 meydanı yeniden düzenleyeceğiz. Bunlar Taksim, Kadıköy, Üsküdar, Aksaray, Beyazıt ve Beşiktaş meydanlarıdır. Gezi Parkı ise park olarak kalmaya devam edecek. Ayrıca 39 ilçede, 39 yaşam meydanı yapacağız.

İstanbul'a üç büyük kültür merkezi kazandıracağız.

‘AKM HIZLA ONARILACAK’

Öncelikle AKM'yi hızla onaracağız. Kadıköy'de bir su kenarı yapısı olan simge bir opera binası yapacağız. Tepebaşı2nda kongre salonu yapacağız. 39 ilçede kültür ve sanat merkezleri açacağız.

İstanbul müzeler açısından da yetersiz noktada. Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında, projelerle iki tane kent müzesi haline getireceğiz. Yapacağımız tüm çalışmaların hedefi, engellilerimizi, çocuklarımızı, kadınlarımızı mutlu ve huzurlu kılmaktır.

İlçelerimizde yaşam merkezler, spor merkezleri yapacağız. Engelli kardeşlerimize elimizi uzatacağız. Engelsiz bir şehir haline getireceğiz.

‘ÖĞRETMENLERİMİZ ULAŞIMDAN ÜCRETSİZ YARARLANACAK, UCUZ KONUT SAHİBİ OLACAKLAR’

Öğretmenler ve okullar önceliğimizdir. Her ilçeye öğretmen evi yapacağız. Öğretmenlerimiz, ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanacaklar. 105 binin üzerindeki öğretmen arkadaşlarımın dönemim süresi içerisinde, sembolik rakamlarla konutlarını yapacağım, anahtarlarını teslim edeceğim. Şişli'de başardım İstanbul'da da başaracağım.

‘ÇALIŞAN AİLELER İÇİN KREŞ VE ETÜT EVLERİ’

Bütün mütevazı mahallelerimizde çalışan anne babalar için kreşler ve etüt evleri yapacağız. Akılları çocuklarında kalmayacak.

Öğrencilerimiz ve gençlerimiz yalnız ve çaresiz kalmayacak. Eğitim burslarını yaygınlaştıracağız. Şişli Meslekyüksekokulu örneğini yaygınlaştıracağım.

‘HER NOKTAYA ÜCRETSİZ İNTERNET’

İstanbul'un mümkün olan her noktasında ücretsiz ve özgün internet sistemini sağlayacağız. Gençlerimizin İstanbul yönetiminde söz sahibi olmaları en büyük arzumdur.

PORTEKİZ'İN NÜFUSU 20 MİLYON, BİR RONALDO'NUN FİYATI 150 MİLYON EURO

Amatör spor kulüplerini destekleyeceğim. Bütün spor kulüplerine İBB olarak desteğimi sunacağım. Futbolcu fabrikalarını açacağım. İstanbul'un ilk bir senede üç noktada, içinde ilkokul ortaokul lisesi bulunan, spor merkezi bulunan, 6-7 yaş arasındaki evlatlarımızı buraya alacağız. Portekiz'in nüfusu 20 milyon, bir Ronaldo'nun fiyatı 150 milyon euro.  Arda hariç, bütün takımı toplasak biz o rakamı bir Arda'da yakalayamıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına devam edecek.

Kulüp yöneticilerimizle konuşacağız, İstanbul logosunu taşımaları kaydı ile destek olacağız.

İstanbul Olimpiyat Stadı'nı olimpik bir park haline getireceğiz. Şampiyonlar İstanbul'dan yetişecek.

‘ÇOCUKLARA HAFTA SONU ÜCRETSİZ SİNEMA’

Çocuklarımızın hafta sonu tiyatro ve sinemalardan ücretsiz olarak yararlanmalarını sağlayacağız.

‘HAYVAN YAŞAM KÖYÜ KURACAĞIZ’

İstanbul'un iki yakasına hayvan yaşam köyü kuracağız. Bu noktadaki düşüncemiz, kısırlaştır sahiplen düşüncesini etkin olarak hayata geçireceğiz.

‘FİLM STÜDYOLARI KURULACAK’

Sinema endüstrisi için doğal çekim platoları kuracağız. Çok önemli filmler İstanbul'da çekilecek. Hollywood'a rakip o ayarda film stüdyolarını hayata geçireceğiz.

 

Kaynak:Haber Kaynağı