SARIGÜL'DEN FLAŞ ÇATI ADAYI MESAJI

SARIGÜL'DEN FLAŞ ÇATI ADAYI MESAJI

Hakkari'de konuştu

ŞİŞLİ Belediye eski Başkanı Mustafa Sarıgül, Hakkari'nin Durankaya Beldesi'ni ziyaret etti. Saragül, "Silahlar gitsin, barış gelsin. Kardeşlik gelsin. Kardeşlik köprüsü en iyi şekilde kurulsun. Artık anneler ağlamasın" dedi. Sarıgül, Cumhurbaşkanlığı için her partinin kendi adayını çıkarmasından yana olduğunu ancak, CHP'nin belli olan adayının etrafında kenetleneceklerini söyledi.

Uçakla Van'a buradan da karayolu ile Hakkari'ye geçen Sarıgül, Durankaya Beldesi'nin bağımsız Belediye Başkanı Keskin tarafından kent merkezine 20 kimometre uzaklıktaki Çiftlik Mevkii'nde 100 araçlık konvoyla karşılandı. Sarıgül, burada kendisini karşılamaya gelen ve sıraya dizilenlerle tek tek tokalaştıktan sonra konvoy halinde Durnakaya Beldesi'ne geçti. Sarıgül, Durunkaya Beldesi Belediyesi önünde yaklaşık 2 bin kişi tarafından alkışlarla kaşılandı. Sarıgül, kendisi için kesilmek istenen kurbanlık koçun da kesilmesine izin vermedi. Sarıgül, daha sonra Belediye Başkanı Keskin'in makamına geçerek bir süre görüştü.

KESKİN: SARIGÜL DOĞUNUN BARIŞ ELÇİSİDİR

Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, 'Aile dostum' olarak nitelendirdiği Mustafa Sarıgül'ün 'Doğunun barış elçisi' olduğunu ve beldelerini ziyaret ettiği için son derece memnun olduklarını söyledi. Sargül, kendisini 'Barış elçisi' olararak nitelendiren Keskin'e teşekkür ederken bu ağır görevi yerine getirmek için gerekeni yapacaklarını belirtti. Sarıgül şöyle konuştu:

"Dün Hatay'daydım, bugün Hakkari'de, Durankaya beldemizdeyim. Yarın bu saatlerde Edirne'de olacağım. En büyük arzum barış köprüsünü en güzel şekilde Türkiye'nin doğusun, batısında, kuzeyinde güneyinde de en güzel şekilde oluşturabilmektir. Hakkari'deki enerjinin, Trabzonda, Rize'de, Artvin'de aynı şekilde olmasını, Hakkari Durankaya'daki enerjinin İzmir'de, Mersin'de aynı şekilde olmasını çok arzu ediyorum. Sevgili Fatih Keskin burada kutluyorum. Baba dostu olarak burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Efsane başkanımız Abdurrahman Keskin'e, eski milletvekili kardeşim Cumhur Keskin'e Allahımdan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Keskin ailesinden Fatih Keskin'in böyle bir göreve gelmesi benim için büyük bir gurur kaynağı. Dün Yanlarındaydım, bugün de yanlarındayım. Yarın da yanlarında olacağım."

Sarıgül, 'barış elçiliği' görevinin ağır sorumluluk, yükümlülük getirdiğini ülkenin her noktasında barış, kardeşlik, özgürlük istediğini, herkesin hak, hukukunu en iyi bizimde savunmasını, herkesin özgüçrce ana dilini konuşmasını istediğini kaydererek "Silahlar gitsin, barış, kardeşlik gelsin. Kardeşlik köprüsü en iyi şekilde kurulsun. Artık anneler ağlamasın. Artık anneler, evlatlar mutlu olmasını istediğini söyledi.

"GÖREVİMİZ ETRAFINDA KENETLENMEK"

Sarıgül, CHP ve MHP'nin desteklediği Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na ilişkin soru üzerine, şöyle dedi:

"Başından beri hep söyledim. Keşke her siyasi parti kendi adayını çıkarsaydı. İkinci tura kalırsa zaten ikinci turda çatı aday oluşuyor. Ama CHP'nin çıkarmış olduğu aday artık bellidir. Hepimizin görevi bu adayın etrafında kenetlenmek ve adayı seçtirmek için elimizden gelen çalışmayı yapmak."

Sarıgül, Belediye Başkanının makamından sonra dışarda kendisini bekleyenlere bir sandalyenin üzerine çıkarak konuşurken Belediye hizmetlerinde Durankaya halkına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı