Sarıgül'den Çarpıcı Açıklamalar

Sarıgül'den Çarpıcı Açıklamalar

3, 4 puan fark atarız... Elimde tapeler var...

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül "Dinlendiğime dair elimde tapeler var"


CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, İstanbul’a ilişkin projelerini anlattı. Kendisini dinlediklerini söyleyen Sarıgül, ‘Kanunsuz dinlemenin belgesi elimizde’ dedi

’3-4 PUAN FARK ATARIZ’

Seçim sonuçları hakkında da iddialı konuşan Mustafa Sarıgül “TMSF gibi olaylar çoğalırsa AKP’ye atacağımız fark çoğalır. Ak Parti Genel Merkezi bizim üzerimize daha yoğun gelirse oylarımız daha da artar. Bu koşullarda giderse 3, 4 puan farkla ipi göğüsleriz. Ben Ak Parti’yle yarışacağım. Bu yarışı yarı final maçı olarak görüyoruz. Bu yarıştan sonra da genel seçimler var. Biz Ak Parti’den yarı finali de almak istiyoruz finali de. CHP olarak buna hazırız. Genel seçimlerde de belediye başkanlığı görevime devam edeceğim. CHP finalde olacak.” dedi.

Mustafa Sarıgül, Milliyet gazetesini ziyaretinde çarpıcı açıklamalar yaptı. TMSF’nin hakkında verdiği kararı değerlerdiren Sarıgül “Tamamen bir varsayımla hareket ederek benim üzerime geliyorlar. Mal varlığıma el konulmasıyla ilgili konuya Ak Parti de karıştı.

Niye böyle bir şey yapıyorlar? O dönemde ben ticaret yapıyorum. Borçlanmış olabilirim. Bir bankadan kredi de kullanmış olabilirim. Bir banka vermiş olduğu krediyi 16 sene sonra mı arıyor? Seçime 70 gün kala mı bu krediyi arıyor? Avukatlarımız müracaatta bulundu. Bu kredinin hangi tarihte, hangi imzayla kullanıldığını bize ibraz edin dedik. Hiçbir şey ibraz edemediler.

Mahkemeye gidiyoruz. Bizimle ilgili kullanılmış bir kredi söz konusu değil. Kullandığımız kredinin bütün belgelerini istiyoruz. Bank Ekspres’in bilirkişilerinden bize intikal eden ‘Sarıgül’ün borcu yoktur’ belgeleri var elimizde. Bunları daha sonra açıklayacağız. Bir bankaya borcunuz varsa senedin günü geldiği gün sizi ararlar. Dakika geçirmezler. Hiçbir tebligat yok.

O tarihte benim şahıs olarak aldığım bir kredi de söz konusu değil. Bu zamana kadar neden tebligat yapılmadı? Bir siyasi partinin genel merkezi gibi çalışan bir yapı. Anket sonuçlarından rahatsız oldular. Bunun üzerine neler yapabiliriz diye düşündüler ama çok yanlış bir yerden başladılar. Bugün ya da yarın Korkmaz Yiğit de bir açıklama yaparak durumu anlatacaktır.
Ben çok mutluyum. AKP’li eski bir bakan dostum beni aradı, ‘Bu bir işgüzarın yaptığı bir iş. Bu bizi mahvetti. Sana yaradı’ dedi.”

Yasa dışı dinlendiğini savunan Sarıgül “Bizimle ilgili olarak birçok şeyi araştırıyorlar. Bizi gayrıresmi dinlemelerinin tapeleri dahi elimizde. Kanunsuz dinlemenin belgesi şu anda elimizde. Bir belediye başkan adayını resmi olarak dinliyorsun. Çok sevdiğim bir işadamıyla konuşmalarım var. Bu dinleme de 1,5 ay önce gerçekleştirilmiş.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı