Sarıgül ses kayıtları hakkında konuştu

Sarıgül ses kayıtları hakkında konuştu

.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmayla ilgili olarak açıklama yaptı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 
CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, seçim çalışmaları kapsamında Zeytinburnu'nda bir düğün salonunda Batmanlılar'la buluştu. Burada konuşan Sarıgül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmayla ilgili olarak, "Biraz önce bir kaset yayınlandı. Ülkenin Başbakanı diyor ki, 'Bilal evladım, bu gece eve gelebilirler. Paraları dağıttın mı?' diyor. Bilal de babası Sayın Başbakan Tayyip Eroğan'a diyor ki; 'Baba ben bütün paraları dağıttım.' diyor. O da, 'En son geriye ne kaldı?' diyor. 'Baba bir şey kalmadı.' diyor. 'Senin mi?' 'Hayır baba senin para' diyor. '30 milyon AVRO var şu anda diyor, başka da bir şey yok' diyor. Bir başbakan oğluna, 'Gelebilirler, basabileler' diyor. Allah kimseyi parayla imtihan etmesin. Allah kimseye haksız kazancı kısmet etmesin. Allah hiç birimizin çocuğumuzun kursağından haram para geçirmesin. Allah insanları denemek için ya para verir, ya makam verir. Paranız çok olabilir, makamınız da yüksekte olabilir, ama adam olmazsanız neye yarar" şeklinde konuştu.

"BİR BAŞBAKAN GAZETENİN YAYIN YÖNETMENİNE TELEFON AÇIP SARIGÜL'Ü YAYINLAMAYIN DİYOR"
Sarıgül konuşmasında 8 yıl önce Batman'a gittiğinde iyi karşılandığını belirterek, “Batman'da nezaket var, zarafet var, sevmedikleri biri olursa sandalyelerini ufakça ters çevirir. Ama bize sandalyelerini ters çevirmedikleri gibi, 'Buyurun çayımızı için' dediler. Sarıgül konuşmasını şöyle sürdürdü; "Şişli Belediye Başkanı olarak kalsa hiç problem yoktu. Sarıgül 15 yıldır belediye başkanı ne TMSF var, ne 'Alo Fatih Saraç var' hiçbir şey yok. Sarıgül ne zaman büyükşehir belediye başkan adayı oldu, planlar değişti. Sarıgül'ün oyu yüzde 30 oldu, yine bir şey yok. Yüzde 35 oldu, bir şey yok. Sarıgül ne zaman yüzde 40'ı geçti. Başbakan Fatih Saraç'ı arıyor. 'Alo Fatih Saraç' 'Buyurun Sayın Başbakanım' 'Çok sıkıntılı günlerden geçiyoruz, Sarıgül'ü niye çıkarıyorsunuz?' diyor. 'Yahu birinci sayfadan çıkarıyorsunuz' diyor. Oda, 'Efendim biz çıkaramıyoruz, onun yerine Gürsel Tekin'i çıkarıyoruz. Talimatınızı aldım bundan sonra hiç göstermeyiz efendim' diyor. 'Dikkat edin, adam zaten yükselişte.' Bir Başbakan gazetenin yayın yönetmenine telefon açıp Sarıgül'ü yayınlamayın diyor. Hiçbir demokratik ülkede bu olmaz." Sarıgül'ün konuşması alkışlarla biterken, Sarıgül Zeytinburnu'ndan ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı