Sarıgül CHP'ye Tamam Dedi

Sarıgül CHP'ye Tamam Dedi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül CHP’ye katılımı ile ilgili soruları yanıtladı. Habertürk TV’ye konuşan Sarıgül, “Kemal Bey iyi niyetli, demokrat bir lider. Habertürk TV’de bana ilişkin sorulara verdiği yanıtla bu işi bitirdi” dedi ve CHP’ye üyeliğinde ilk adım konusunda parti meclisi oylamasını işaret etti.
 
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şişli’den başlayıp Edirne Keşan’da bitirdiği Trakya turu sırasında Habertürk TV’nin sorularını yanıtladı.
 
Sarıgül, ”CHP’ye katılımınız için ya siz başvuracaksınız ya af çıkacak, kim bu adımı atacak?” sorusuna şöyle cevap verdi:
 
İhraç kararının kaldırılması için ben, tüzüğün 38.maddesinin ‘J’ fıkrasının işletilmesini tercih ederim. PM toplanır, “Partimizden ihraç edilen şu şahısların alınmasını oyluyorum” denir, kabul edilir. Ondan sonra isteyen gider başvurusunu yapar. Genelbaşkan da tüzüğün bir başka maddesini söylüyor. Problem yok, ikisi de olabilir. Parti meclisinde yapılacak oylamada kararın tam mutabakatla çıkması önemli.
 
Sarıgül, başka bir parti veya yer aramadığını söyleyerek “CHP’ye başvurum reddedildiği taktirde o sorunun muhatabı ben değilim, genel merkezdir. Ancak şunu unutmayın, Sarıgül gönüllerde bitmez.” dedi.
 
Kemal Kılıçdaroğlu ile yoldaş ve mücadele arkadaşı olduğunu söyleyen Sarıgül, “Yıllardır gönülden gönüle görüşüyoruz. Ama bire bir görüşmemiz olmadı. Kemal Bey çok iyi niyetli, demokrat bir lider. Habertürk TV’de benimle ilgili sorulara verdiği yanıtla bu işi bitirdi.” dedi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde CHP’yi hemen bırakmayacağını ifade eden Sarıgül, halkın sosyal demokratların kavgasından bıktığını söyledi:
 
CHP’nin Gürsel Tekin’e de, Adnan Keskin’e de, Ercan Karakaş’a da, Mustafa Sarıgül’e de ihtiyacı var. Gün kavga değil, birlik olma, omuz omuza yürüme günüdür.
 
“İktidarı eleştirmediğiniz sitemine ne diyorsunuz?” sorusuna ise Sarıgül şöyle cevap verdi:
 
AK Parti’yi eleştirmediğim doğru değil. Rakiplerimi nasıl eleştireceğimi de iyi bilirim. Ancak belden aşağı vurmam. Nezaket ve zarafeti elden bırakmam. Yüzde 15 oy almak istiyorsan ağır eleştiriler yapabilirsin. Biz oyların yüzde 100’üne talibiz. Ona göre strateji izliyoruz.
 
Geçtiğimiz günler Habertürk TV’ye katılan CHP Genelbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sarıgül’ün partiye katılımıyla ilgili ”Mustafa Sarıgül’ün durumu bir başvuru olmadığı için Parti Meclisi’nde görüşülmedi. Sarıgül’den partiye dönüş için adım bekliyoruz. Eski hastalıklardan partinin arınması gerekiyor. Bölünme, hizipçilikle geliyorlarsa kimse gelmesin” demişti.