Sarıgül; Bismillahla Yola Çıkıyoruz

Sarıgül; Bismillahla Yola Çıkıyoruz

SARIGÜL: "'BİSMİLLAH' DİYEREK, YOLA ÇIKIYORUZ" 
 
 
Dilhun GENÇDAL - Taner YENER

CHP'ye üyelik hakkını dün yeniden kazanan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bugün Şişli Evlendirme Dairesi'nde basın toplantısı düzenledi. "Yıllar sonra CHP'ye, baba ocağına geri dönüyorum" diyerek sözlerine başlayan Sarıgül, alınan karar için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi üyeleri ile Türkiye Değişim Hareketi üyelerine teşekkür etti. 
 
GÜN BİRLİK, BERABERLİK GÜNÜDÜR 
 
Bugün huzurlu olduklarını ifade eden Sarıgül, "Bu karar, ülkemizin özlediği büyük demokratik buluşmaya çok ama çok önemli katkı sağlayacaktır. Bu karar, aynı zamanda bir hakkın teslimidir. Şimdi hepimiz düşüncelerimiz adına son derece gururluyuz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugüne kadar yaptığı açıklamalar, TDH'deki arkadaşlarımızı son derece mutlu etmiştir. Alınan bu karar haktan, hukuktan, adaletten yana bir karardır. Bu karar, el ele, kol kola, omuz omuza olma kararıdır. Bu karar, birlikte sevgiyle geleceğe yol almanın 'Bismillah' diyerek, başlanmasıdır" dedi. 
 
Sarıgül, CHP'nin İstanbul'dan başlayacak iktidar yolculuğunda yepyeni bir sayfa açıldığını vurgulayarak, "Birlikte tüm birikimlerimizi, bütün enerjilerimizi, yerel yönetim tecrübelerimizi, önce İstanbul'da, sonra Türkiye'de ortaya koyma zamanı gelmiştir. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte bugün kendimi her zamankinden çok daha güçlü hissediyorum. Geride kalan yıllar için hiç ama hiç kimseye bir kırgınlığım söz konusu dahi değildir. Gün birlik, beraberlik günüdür. Gün, kısır çekişmelerin tuzağına düşmeden, ileriye bakma günüdür" diye konuştu. 
 
TEHLİKE YANIMIZDAN GEÇERKEN HİÇBİRİMİZ SEYİRCİ KALAMAZDIK 
 
Bugün, Türkiye'de yeni bir sayfanın açıldığını söyleyen Sarıgül, şöyle konuştu:
 
 "Artık, hep birlikte hedefe odaklanmalıyız, sadece ve sadece geleceği konuşmalıyız. Yeni açılan bu beyaz sayfada tek düşüncemiz iktidara gelmek olmalıdır. Önümüzdeki ilk hedef, yerel seçimlerdir. Önce yerel seçimlerde, sonra da Allahımın izniyle genel seçimlerde bayrağı burca dikmek için hep birlikte gecemizi gündüzümüze katacağız, çalmadığımız kapı, sıkmadığımız el kalmayacak. Büyük bir onurla, şerefle savunduğumuz düşüncelerimizi iktidara getirmek için hepimiz üzerimize düşeni yapacağız. Tehlike yanımızdan geçerken hiçbirimiz seyirci kalamazdık. CHP Parti Meclisi aldığı bu kararla yerel yönetimlerde iktidara gelmenin yolunu artık açmıştır. Ötekisi olmayan, 'senden benden' ayrımı yapılmayan herkesin sevgiyle yaklaştığı yeni bir dönemi birlikte başlatacağız. Huzurunuzda bir kez daha CHP Genel Başkanına, PM üyelerine, değerli arkadaşlarıma, yurttaşlarıma, özellikle 1974 yılından beri tanıdığım, CHP'nin temel direği Adnan Keskin'e çok teşekkür ediyorum. Bu kararla birlikte, AK Parti'ye, MHP'ye, BDP'ye oy veren bütün yurttaşlarımızı kucaklamak için 'Bismillah' diyerek, yola çıkıyoruz."
 
9 KASIM'DA BABA OCAĞINA 
 
Sarıgül, 9 Kasım'da CHP Genel Merkezi'nde CHP rozeti takacağını da aktararak, "9 Kasım saat 10.30'da CHP Genel Merkezi'ne, baba ocağına dönüyorum. Üyelik kartımı Sayın Kılıçdaroğlu'undan alacağım. 9 Kasım'da CHP Genel Merkezi önünde buluşmak üzere" diye konuştu. 
 
SARIGÜL'DEN CHP ŞİŞLİ İLÇE BAŞKANINA : BUGÜNDEN İTİBAREN İKTİDARIN İLK GÜNÜ BAŞLAMIŞTIR
 
Konuşmasının ardından, salonda bulunanlarla birlikte bir süre "El ele, kol kola, omuz omuza" sloganı atarak, şarkılara eşlik eden Sarıgül, daha sonra salondan ayrıldı. Bu arada Sarıgül aracına binmek üzereyken CHP Şişli İlçe Başkanı Veli Çelik'i görerek, geri döndü ve Çelik'i öptü. Sarıgül, Çelik'e "Başkanım göğsünü gere gere dolaş. Tarih senin muhalefette yaptıklarını değil, iktidarda yaptıklarını yazacak. Bugünden itibaren iktidarın ilk günü başlamıştır, haydi aslanım" dedi.