SARIGÜL: "BERKİN ELVAN'IN ÖLÜMÜNÜN SORUMLUSU

SARIGÜL: "BERKİN ELVAN'IN ÖLÜMÜNÜN SORUMLUSU

KADIKÖY'de bir seçim koordinasyon merkezinin açılışına katılan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle aç...

KADIKÖY'de bir seçim koordinasyon merkezinin açılışına katılan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle açılışı müziksiz, alkışsız ve slogansız yaptı. Sarıgül, yaptığı konuşmada "Berkin Elvan'ın ölümünün sorumlusu İstanbul Büyükşehir'dir. Acaba bugün vicdanınız rahat mı huzurlu musunuz?" dedi.

Kadıköy'de saat 13.00'te yapılan seçim koordinasyon merkezinin açılışına CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve partililer katıldı. Dün coşkulu bir açılış için yapılan hazırlıklar Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle iptal edildi. Sarıgül'ün isteği doğrultusunda açılış sırasında müzik çalmadı, alkış olmadı ve slogan atılmadı.

Sarıgül, yaptığı konuşmada "Gezi olaylarını hiç başka noktaya çekmeye çalışmayın. Gezi olaylarının başlangıcı bugünkü İstanbul Büyükşehir belediye yönetimidir. İBB yönetimi, bu çalışmaları başlatmasaydı, Gezi olayları olmayacaktı. 7 tane genç canı Gezi olaylarında kaybettik. Bugün de evinden ekmek almaya giden sevgili Berkin, bizlere ne yazık veda etti. Berkin’in anne ve babası, şu anda demokrasiye inanan, barışa inanan milyonlarca insan, ne kadar üzüntü içerisinde bunu hep beraber görüyoruz. CHP İstanbul İl Başkanımız, bugün bütün programlarımızı sessiz müziksiz bir şekilde Berkin’e olan saygımızdan dolayı sessiz çalışmalar yapacağız. Ben Büyükşehire bir kez daha sesleniyorum. Halkın size vermiş olduğu yetkiyi devlet gücü olarak kullandınız. Halkın size vermiş olduğu yetkiyi, emniyet mensubu arkadaşlarımıza talimat vererek yurttaşlarımıza baskı olarak kullandınız. Berkin’in vefatı acaba sizin vicdanınızı sızlatmadı mı? Berkin Elvan'ın ölümünün sorumlusu İstanbul Büyükşehirdir. Acaba bugün vicdanınız rahat mı huzurlu musunuz?" dedi.

Gezi Parkı’na anıt dikeceklerini belirten Sarıgül, "30 Mart akşamı, hiçbir siyasi parti gözetmeden, barışa inanan, demokrasiye, özgürlüklere inanan yurttaşlarımın oylarıyla İstanbul Büyükşehir'de Taksim Gezi anıtına çok güzel bir şekilde bir demokrasi anıtı yapacağız. O demokrasi anıtında 7 tane can aynı ölçüler içerisinde İnşallah ömür boyu yaşayacak" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı