SARAYDA BAKANLAR KURULUNDAN NE ÇIKTI

SARAYDA BAKANLAR KURULUNDAN NE ÇIKTI

Geçen hafta peş peşe gelen Davutoğlu depremi ardından Erdoğan'ın sarayında bir araya gelen Davutoğlu ve bakanlar toplantısı 8 saat sürdü. İşte yapılan açıklama

Eski Has Parti genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Kim ne yaparsa yapsın dokunulmazlık dosyaları milletin istediği istikamette Meclis’e gelecektir" dedi. Bu açıklama Erdoğan'ın sarayında tam 8 saat toplantı yapan AKP Hükumetinin bakanlar Kurulu toplantısı ardından yapılan açıklamanın ilk cümleleri oldu.

8 SAAT BUNLAR MI KONUŞULDU

Kurtulmuş'un basın toplantısında yine can alıcı sorular üreten gazeteciler yoktu. Bu nedenle hükumet üyelerinin 8 saat süre ile yaptıkları toplantı incir çekirdeğini doldurmayan bir açıklama ile sona erdi.

8 SAAT MECLİSTE Kİ KAVGA VE İDİL KONUŞULMUŞ

Erdoğan'ın başkanlığında toplanan ve 8 saat süren bakanlar kurulunda önceden yapılan açıklamaya göre ağırlıklı olarak Kilis' yaklaşık 2 aydır süren ve bu günde 1 kişinin öldüğü İŞİD saldırıları görüşeleceği duyurulmuştu. Ancak Kurtulmuş'un açıklamasında Kilis ve Işid'e dair tek kelime gelmedi.

DAVUTOLĞLU NE ZAMAN GİDECEK

Öte yandan geçen hafta Davutoğlu'na yönelik MKYK tırpanı en çok merak edilen konuların başında geliyordu. Numan Kurtulmuş bu konuda da tek kelime etmedi. Merakla beklenen başka bir konu ise sosyal medyada çok konuşulan ve Davutoğlu'nu itibarsızlaştırma dosyası halinde sunulan "Pelikan Dosyası" da açıklığa kavuşmadı.

DOKUNULMAZLIKLAR

Dokunulmazlıkların görüşüldüğü komisyondaki kavgaya ilişkin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu görüntüler TBMM'ye yakışmıyor. Bu görüntülerle hiç kimse, hükümete geri adım attırır, rafa kaldırırız diye düşünmesin. Ben de az önce izledim. Kaba kuvvetin hakaretin, küfürün hepsinin bini bin para olduğu bir ortamı oluşturmaya vesile olmasınlar. Bu çerçevede kim ne yaparsa yapsın dokunulmazlık dosyaları milletin istediği istikamette Meclis'e gelecektir" dedi.

1 MAYIS KORKUSU ATLATILDI

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar kurulu sonrasında basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. 1 Mayıs Kutlamalarına ilişkin Kurtulmuş, "Az da olsa bu sene de korsan gösteriler oldu. İllegal bazı tutumlar içerisinde olanlar oldu. 20 tane korsan gösteri yapıldı. Bu korsan gösterilerde 235 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlarla birlikte de çok sayıda yasa dışı dokümanlar, malzemeler ele geçirildi. Genel olarak 1 Mayıs'ın barış içinde geçmiş olmasını da önemli bulduğumuzu ifade etmek isterim" diye konuştu. 

"İDİL'DEN AYRILAN VATANDAŞLARIMIZIN TAMAMI ŞEHİRLERİNE GERİ DÖNMÜŞLERDİR"

Doğu ve Güneydoğudaki operasyonlara ilişkin de bilgi veren Kurtulmuş, "Cizre'den ayrılan vatandaşlarımızın yüzde 90'ı, Silopi'den ayrılan vatandaşlarımızın yüzde 80'i, İdil'den ayrılan vatandaşlarımızın ise tamamı operasyonlar bittikten sonra kendi şehirlerine geri dönmüşlerdir" dedi. 

"BU GÖRÜNTÜLER TBMM'YE YAKIŞMIYOR"

Dokunulmazlıkların görüşüldüğü komisyondaki kavgaya ilişkin Kurtulmuş, "Bu görüntüler TBMM'ye yakışmıyor. Bu görüntülerle hiç kimse, hükümete geri adım attırır, rafa kaldırırız diye düşünmesin. Ben de az önce izledim. Kaba kuvvetin hakaretin, küfürün hepsinin bini bin para olduğu bir ortamı oluşturmaya vesile olmasınlar. Bu çerçevede kim ne yaparsa yapsın dokunulmazlık dosyaları milletin istediği istikamette Meclis'e gelecektir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı