ŞANLIURFA'DA SURİYELİLER KAVGA ETTİ:

ŞANLIURFA'DA SURİYELİLER KAVGA ETTİ:

ŞANLIURFA’da, Suriyeli iki grup arasında çıkan silahlı kavgada yaralananlar oldu....

ŞANLIURFA’da, Suriyeli iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı. Polisin güçlükle sonlandırdığı kavga nedeniyle mahalle sakinleri Suriyelilere tepki gösterdi.

Olay, gece geç saatlerde Osmanlı Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa’ya yerleşen Suriyeli iki grup arasında bilinmeyen nedenden dolayı tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma tabanca ve tüfeklerin kullanıldığı kavgaya dönüştü. Mahallede korku dolu dakikaların yaşanmasına neden olan kavga ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kavgada tabanca ve tüfekten çıkan kurşun ile saçmalara hedef olan; Kasım Ahmet, Hasan Ahmet ve Musa Ahmet isimli 3 Suriyeli yaralandı.

Mahallelinin ihbarıyla bölgeye yönlendirilen ekipler, silahlı çatışmanın devam etmesi üzerine bir süre olay yerine giremedi. Bunun üzerine zırhlı araçlı özel hareket polisleri olay yerine çağrıldı. Polisin güçlükle sonlandırdığı kavgada bazı Suriyeliler ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Yaralanan 3 Suriyeli ise özel otomobille bir sağlık merkezine götürüldü.

MAHALLE SAKİNLERİ SURİYELİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Suriyelilerin çıkardığı kavga nedeniyle korku dolu dakikalar yaşayan Osmanlı Mahallesi sakinleri, yaşananlara tepki gösterdi. Suriyelilerin mahallerine gelmesiyle birlikte her gün bir olayın yaşandığını, çocuklarını korkudan dışarı çıkamadığını ifade eden mahalle sakinleri, "Yetkililer artık bu soruna bir çözüm bulsunlar. Kendi ülkemizde bizler yabancılaştık. Kimse korkudan Suriyelilere bir söz edemiyor. Her gün hırsızlık, kavga mahallemizde eksik olmuyor. Bu akşam yaşanan kavgada ise bazı ev ve işyerlerine mermi isabet etti" dedi.

 

ŞANLIURFA'DA SURİYELİLER KAVGA ETTİ:

ŞANLIURFA'DA SURİYELİLER KAVGA ETTİ:

ŞANLIURFA'DA SURİYELİLER KAVGA ETTİ:

Kaynak:Haber Kaynağı