SANDIK BAŞKANI İMAM SUÇ ÜSTÜ YAKALANDI FUAT AVNİ YİNE BİLDİ

SANDIK BAŞKANI İMAM SUÇ ÜSTÜ YAKALANDI FUAT AVNİ YİNE BİLDİ

Twitter hesabından dün gece sandık başlarına güvenilir isimlerden atamalar yapıldı iddiasında bulunan Fuat Avni yine bildi.

7 Haziran’da gerçekleştirilecek genel seçimlerin güvenliğine ilişkin tartışmalar sürerken, oy verme işleminin başladığı Almanya’nın Frankfurt kentinde başkasının yerine oy kullanırken yakalanan Diyanet imamı Hasan Tüfek görevden alındı. Sözcü gazetesinde yer alan Ali Gülen imzalı habere göre, Frankfurt’taki 6 No’lu sandığın başında olan Tüfek, bir hafta önce kendi oyunu kullandı.

FOTOĞRAFINI ÇEKTİRDİ

Bu sırada HDP’li sandık görevlisine fotoğraf da çektiren Tüfek, önceki gün telefonuna gelen Doğan Dönmez adlı kişiye ait TC kimlik numarasıyla yeniden işlem yaptı.

Seçmen listesine bu ismi yazıp, mührü ve zarfı alan Tüfek, bir haftada ikinci oyunu atarken yeniden fotoğraf çektirmek istedi.

KARININ ADI DOĞAN MI?

Bu sırada bir hafta önce fotoğrafını çeken HDP’li sandık görevlisinin uyarısı ve diğer partililerin müdahalesiyle oy atması engellenen imam, “Karımın adına oy atıyordum. O’nun TC kimliği” sözleriyle kendini savunmaya çalıştı.

İŞTE TUTANAK ZAPTI

diyanet-hile-213x300.jpg

İMAM BUNU YAPARSA

Ancak sandık görevlileri “Senin karının adı Doğan mı?” diyerek yaşanan bu hile girişimini zapta geçirdi.

Başkonsolos ve konsolosluk görevlilerinin de olaya müdahil olmasıyla Diyanet imamı Hasan Tüfek sandık başkanlığı görevinden alındı.

FUAT AVNİ DÜN GECE SEÇİM HİLESİ, İDDİASINDA BULUNMUŞTU (TIKLAYINIZ)

13-006-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı