SANDALYESİZ SANDALYE ÜRETİLDİ

SANDALYESİZ SANDALYE ÜRETİLDİ

İsviçreli bir şirket ilginç bir sandalye geliştirdi.

İsviçreli bir şirket, sanayi çalışanları için her ortamda kullanabilecekleri 'sandalyesiz sandalye' üretti.

Noonee adlı şirket, bugüne kadar görmeye alştığımızın çok dışında bir giyilebilir teknoloji üretti. Sandalyesiz sandalye adı verilen icat, fabrika çalışanlarının her şart altında çok daha rahat çalışabilmesini amaçlıyor.

Beş kişilik bir ekip tarafından geliştirilen Sandalyesiz sandalye, bacaklara monte edildikten sonra sadece tek bir tuşa basılarak aktif hale getiriliyor. Alüminyum karbon ve karbon fiber çerçeve, bacaklarınızın durduğu pozisyonu alıyor ve o şekilde sabit durabilmenizi sağlıyor. Batarya destekli sistem vücut ağırlığının tamamen bacaklara yüklenmesini önleyerek topuklara yönlendiriyor. 

Engadget sitesinin haberine göre, Noonee'nin çeşitli sanayi alanları için geliştirdiği icadını ilk olarak Audi ve BMW üretim hatlarında denemek istiyor. Prototipin başarılı olması halinde, icadın üretim, paketleme, gıda hizmetleri ve taşıamcılık gibi birçok sektörde kullanılması bekleniyor.

Noonee, Sandalyesiz sandalyenin verimliliği artıracak olmasının yanında işçilerin yorgunluğunu ciddi ölçüde azaltacağını ve yaralanmaların önüne geçileceğini savunuyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı