SANATÇILARA FAHİŞE İMASINDA BULUNAN KİTABI ÇOCUKLARA DAĞITTILAR

SANATÇILARA FAHİŞE İMASINDA BULUNAN KİTABI ÇOCUKLARA DAĞITTILAR

AKP İktidarının 12 yıldır adım adım taşıdığı "örümcek kafalı nesil yetiştirme" hedefine gitmek için neler yapmaya başladığının çok net anlaşıldığı skandal kitap ilkokul öğrencilerine dağıtıldı

 

İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine dağıtılan "Çiçek Bahçesi" adlı kitabın toplatılmasına karar verildi.
İstanbul Esenler'de "Bir Kitap Bir Dünya Projesi" kapsamında ilköğretim 4'üncü sınıf öğrencilerine "Çiçek Bahçesi" isimli bir kitap dağıtıldı. Ancak, kitabın içeriğine büyük tepki geldi. 

BUNU YAZAN BİR PROFOSÖR

Kitapta uygunsuz ifadelerin yer aldığına ilişkin iddialar üzerine inceleme başlatıldı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kitabın içerdiği uygunsuz ifadeler nedeniyle toplatılması talimatını verdi. Ayrıca, kitaba uygunluk veren komisyon hakkında da inceleme başlatıldı.

ÇOCUKLARA ÖĞRETİLEN ŞEYLERE BAK

"İyi aslan tarafından huzur içerisinde yönetilen orman ülkesinde darbe yapmak isteyen sırtlanların" anlatıldığı kitapta, çalışan kadınlara yönelik aşağılayıcı göndermelerde bulunuluyor. "Dişi hayvanlara özgürlük verdiğimizde, kendilerini erkeklerle bir tutacaklar. Çalışmaya başladıklarında, ailelerine ayıracak vakit bulamayacaklar" deniliyor. 

SANATÇILARA AĞIR İFADELER

Kitabı, "Cüneyd Suavi" takma adıyla yazan Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Şükrü Şumnu, yaptığı açıklamada, "kitabı çocuklara yönelik yazdım. Tıpkı aslan kral'daki gibi bir çocuk çizgi hikayesi. Oradaki hikaye hayvanlar aleminde geçiyor. Böyle çocuk hikayelerinde abartı olur" dedi. 

SAPIK İFADELERLE DOLU MASAL KİTABINDAN BİR SAYFA

120320150836075696159_2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı