SAMSUN'DA UÇAK DENİZE MECBURİ İNİŞ YAPTI

SAMSUN'DA UÇAK DENİZE MECBURİ İNİŞ YAPTI

SAMSUN Çarşamba Havalimanı'ndan kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra motoru duran İstanbul Havacılık Kulübü'ne ait tek motorlu Tb-10 tipi uçak, denize zorunlu iniş yaptı.

SAMSUN Çarşamba Havalimanı'ndan kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra motoru duran İstanbul Havacılık Kulübü'ne ait tek motorlu Tb-10 tipi uçak, denize zorunlu iniş yaptı. Yara almadan kurtulan uçaktaki 4 kişiyi, tedbir amaçlı Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

2 YETİŞKİN 2 PİLOT YARA ALMADAN KURTULDU

Bugün akşam saatlerinde Çarşamba Havalima'ndan, Ordu- Giresun Havalimanı'na gitmek üzere havalanan İstanbul Havacılık Kulübü'ne ait tek motorlu Tb-10 tipi uçağın moturu, kalkıştan hemen sonra durdu. Costal Yalı Mahallesi mevkiinde kıyıya yakın bir yerde denize iniş yapan uçakta bulunan, bir pilot, bir yetişkin 2'si de çocuk olmak üzere 4 kişi yara almadan kurtuldu.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Hemen bölgeye Devlet Hava Limanı İşletmesi İtfaiyesi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Ekipler 4 kişiyi alarak tedbir amaçlı Çarşamba Devlet Hastanesi'ne götürüldü yapılan muayenede sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Suya zorunlu iniş yapan uçak ise kıyıya çekildi.

UÇAKTAKİLERİN KİMLİKLERİ ÖĞRENİLEMEDİ

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, "Kalkıştan kısa bir süre sonra havada uçağın motoru durmuş. Bu nedenle havalimanına çok yakın bir mesafede denizde kıyıya yakın bir bölgeye mecburi iniş gerçekleştirmiş, olay sonrası ekiplerimiz hızla bölgeye ulaştı. Uçakta bulunan 4 kişiye hemen ilk müdahale yapıldı. Hepsinin sağlık durumu iyi" diye konuştu.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor

 

Kaynak:Haber Kaynağı