SAMSUN'DA TEHLİKELİ GERGİNLİK

SAMSUN'DA TEHLİKELİ GERGİNLİK

Lice protestosuna protesto...

Samsun'da Lice'deki olayları protesto etmek isteyen grup önce sloganlar atarak yürüdü, ardından basın açıklaması yaptı. Bu sırada başka bir grup da buna tepki gösterdi. İki grup arasında gerginlik, polisin müdahalesiyle önlendi.

Samsun'da Lice'deki olayları protesto eden yaklaşık HDP'li 40 kişilik grup 'AKP savaş halk barış istiyor' yazılı pankart açarak Öğretmenevi önünde toplandı. Buradan geniş güvenlik önlemi eşliğinde İstiklal Caddesi'nde yürüyüşe geçti. Bu sırada caddenin trafiğe açık bölümünde trafik kesildi. 'AKP halka hesap verecek. Yaşasın halkların kardeşliği' ve kürtçe sloganlar atan grup Ağabali Caddesi yakınına kadar yürüdü.

Polis burada grubun yürümesine izin vermedi. Bu sırada çevrede toplanan yaklaşık 30 kişilik grup da, HDP'li gruba tepki gösterdi. HDP'li grup burada basın açıklaması yaparken, çevik kuvvet polisi grubun çevresinde etten duvar ördü. 50 metre mesafede Türk bayrağı açan grup 'Ne mutlu Türk'üm diyene. Türkiye Türk'tür Türk kalacak. Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.

Gerginlik nedeniyle HDP'li grubun yürümelerine izin verilmedi. İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz da olay yerine gelip ekiplerden bilgi aldı. Emniyet görevlileriyle görüşen grup daha sonra geldikleri güzergahtan dönüş yaptı. Grup dağılana kadar çevik kuvvet ekipleri de tedbir amaçlı yanlarından ayrılmadı. Lice'deki olayları protesto eden grubun dağılması üzerine karşıt görüşlü grup da basın açıklaması yaparak bölgeden ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı