Samsun'da Kuran Kursu hocasına 5 çocuğu tacizden tutuklama

Samsun'da Kuran Kursu hocasına 5 çocuğu tacizden tutuklama

Yurt Genelinde giderek çoğalan Kuran Kursu öğrencilerine taciz olaylarına Samsun'da bir yenisi eklendi.

Samsun’un Alaçam İlçesi’nde 5 kız öğrenciyi taciz ettiği iddia edilen Kuran Kursu hocası H.A. tutuklandı.

ÇOCUKLAR KURSA GİTMEK İSTEMEYİNCE

Olay Samsun’un Alaçam İçesi’nde meydana geldi. Bu yıl Kuran Kursu'na gitmek istemeyen 5 kız öğrencinin aileleri durumdan şüphelendi.

ELLE TACİZ ETTİ

Ailelerin sıkıştırdığı 5 kız öğrenci, kursta hoca H.A.’nın kendilerini elle taciz ettiğini iddia etti. Aileler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gidip durumu anlatarak şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan H.A., sorgusunun ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafındantutuklandı.

BU KURSLAR DEVLET TARAFINDAN DENETLENMİYOR MU

Ülke genelinde giderek sıklaşan benzeri taciz olayları vatandaşları bu tür kurslara karşı tedirgin etmeye başladı. Çocuklarının din eğitimi almak için gönderdikleri bu kurslarda ya da camilerde taciz edilmesi vatandaşlarda tedirginlik yaratıyor. Tesadüfen ortaya çıkan olayların yanısıra çocukların çekindikleri için gizledikleri çok sayıda taciz vakası olabileceğini söyleyen uzmanlar, devletin bu türden eğitim veren kuruluş ya da kurumları ciddi olarak denetim ve gözetim altına alması gerektiğini söylüyorlar.

ÇOCUKLARIN GELECEĞİ KARARIYOR

Uzmanlar çocukların bu veya benzer taciz olaylarını kolayca atlatamadıkları ve geleceklerini etkileyecek bir dizi sorunla kendi başlarına kalabildiklerini belirten uzmanlar, herhangi bir taciz olayı yaşamış çocukların geleceklerinden bu korkunç tecrübeyi unutamadıkları biliniyor diyorlar.

İlgili Haberler