Samsun'da ' Etek Altı ' görüntü çeken polise hapis cezası

Samsun'da ' Etek Altı ' görüntü çeken polise hapis cezası

Samsun Emniyet müdürlüğünde çalışan bir polis Halk otobüsünde 27 yaşındaki avukat G. T. nin etek altı görüntüsünü çekerken yakalandığı için hapis cezasına çarptırıldı

Samsun'da cep telefonu ile halk otobüsünde 27 yaşındaki avukat G.T.'nin etek altı görüntülerini çektiği iddiasıyla asliye ceza mahkemesinde tutuksuz yargınanan polis memuru Ali K.'ya, 'Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. 

HAPSE GİRMEYECEK

Mahkeme, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi. Cezayı az bulduğunu söyleyen avukat, ağır ceza mahkemesine itirazda bulundu.

Samsun Barosu'na kayıtlı avukat G.T., 7 ay önce, Atakum ilçesindeki evinden çıkıp İlkadım ilçesindeki işyerine gitmek için halk otobüsüne bindi. Otobüs, İlkadım ilçesi Cumhuriyet Caddesi'ne geldiğinde avukat inmek için koltuktan kalktı. 
EVLİ 2 ÇOCUK BABASI

G.T.'nin arkasındaki koltukta oturan Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru, evli ve 2 çocuk babası Ali K. iddiaya göre, elindeki cep telefonuyla avukatın etek altı görüntüsünü çekti. Bunu fark eden G.T., polisten cep telefonunu istedi. 
GÖRÜNTÜYÜ SİLDİ AMA

Bu sırada şüpheli cep telefonundaki görüntüyü sildi. G.T.'nin şikayetin ardından şüpheli, meslektaşları tarafından gözaltına alındı. Ali K.'nin cep telefonu Siber Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından incelendi ve sildiği etek altı görüntüler geri getirildi. 

Ayrıca otobüsün güvenlik kamerası ve görgü tanıklarının ifadesinden de iddia doğrulandı. Polisteki işlemleri tamamlanan Ali K., sevk edildiği adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AÇIĞA ALINMIŞTI

Samsun Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek' suçundan hakkında dava açılan ve açığa alınan tutuksuz sanık  Ali K., karar duruşmasında hazır bulundu. Mahkemede ifade veren sanık, "Sabah işe gelirken cep telefonumla zaman geçirmek için oyalanıyorum. Telefonum akıllı telefon olduğu için kamerası açık kalmış. İsmini sonradan öğrendiğim müşteki bana yakın mesafede ayakta duruyordu. 

SAPIK MISINIZ

Daha sonra otobüsteki bazı kişiler tarafından avukat uyarıldı. Bana döndü ve 'Siz sapık mısınız? Ne yapıyorsunuz? Benim görüntülerimi mi alıyorsunuz' dedi. Bana yüksek sesle bağırınca ben de panikledim ve telefonumdaki ne olduğunu bilmediğim görüntüleri sildim. Bilinçli olarak suç işlemedim" dedi.

OTOBÜSTEKİLER UYARMIŞ

Daha sonra ifade veren avukat G.T. ise, "Otobüste bulunan ve Emniyet'te tanık olarak dinlenen kişiler beni uyardı. Arkama döndüğümde elindeki telefonu eteğimin altına gelecek şekilde ve kamerası açık halde görüntümü çektiğini gördüm. Cep telefonunu istedim. Kendisinin polis olduğunu ve arama iznimin olup- olmadığını sordu. 

KİMLİĞİNİ ÇIKARDI

Daha sonra otobüsten inmeye çalıştı. Otobüsteki görgü tanıkları 'Biz gördük. Telefonunuzu verin' diye beyanda bulununca sanık polis kimliğini çıkarıp 'Telefonumu vermiyorum' dedi. Otobüs şoförü de kapılarını kapatıp polisi aramamı bekledi. Otobüsün ön tarafına giden sanığın cep telefonundan bir şeyler sildiğini anladım. Telefonla uğraştıktan sonra telefonu önüme atıp 'Al şimdi bak' dedi. Ancak ben telefonu elime almadım. Şikayetçiyim" diye konuştu.

AVUKAT İTİRAZ ETTİ

İfadeleri tamamlayan hakim, sanık Ali K.'yi  'Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek' suçundan 1 yıl  8 ay hapis cezasına çarptırıp, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.
Sanığa verilen cezayı az bulduğunu söyleyen avukat G.T. ise, ağır ceza mahkemesine itirazda bulunduğunu söyledi.

İlgili Haberler