SAMSUN'DA CEMAAT OPERASYONU: 10 GÖZALTI

SAMSUN'DA CEMAAT OPERASYONU: 10 GÖZALTI

SAMSUN'da cemaate yönelik ikinci dalga operasyonda, içlerinde iş adamlarının da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Dün yapılan operasyonda da 8 kişi gözaltına alınmıştı.Samsun...

SAMSUN'da Fethullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik ikinci dalga operasyonda, içlerinde iş adamlarının da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Dün yapılan operasyonda da 8 kişi gözaltına alınmıştı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler dün FETÖ/PDY üyesi oldukları iddia edilen 8 kişiyi gözaltına aldı. Polis operasyonun bugünkü ikinci dalgasında ise 12 ayrı adrese 60 polisle eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Yapılan operasyonda cemaate ait olduğu iddia edilen iki okulun ortakları olduğu ve içlerinde iş adamlarının da bulunduğu belirtilen F.D., T.A., K.D., R.D., B.Y., R.T.,Z.B., T.Y. M.Ş. ve M.D.'yi gözaltına alındı. Şüphelilerin bağış olarak toplanan kurban etlerini satılması olayıyla ilgili oldukları iddia edildi.

Dün ve bugün yapılan operasyonda gözaltına alınan 18 kişi hakkında FETÖ/PYD'ye üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, yardım toplama kanununa muhalefet ve 6415 sayılı kanuna muhalefet suçları iddiasıyla başlatılan soruşturmanın kapsamlı olarak devam ettiği bildirildi.

Öte yandan operasyon kapsamında yurt dışında olduğu ileri sürülen bazı kişilerin de arandığı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı