Şamil Tayyar Özür Dileyecek Mi?

Şamil Tayyar Özür Dileyecek Mi?

Şamil Tayyar Dün Öyle bir açıklamaya imza attı ki; bu açıklama hakkında en az yüz köşe yazısı yazılacak, ve beş yüz haber yapılacağını şimdiden söyleyebiliriz.. Cengiz Yıldız

TARİH 12.01.2014

Öncelikle Şamil Tayyar'ın Antalya'da yaptığı konuşmanın konumuzla ilgili kısmını ele alalım:

''AK Parti 
Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "Cemaatin içine sızmış bir çete var, ağırlıklı olarak emniyetçilerden, hukukçulardan ve medya mensuplarından oluşmuş. Bunlara finansman desteği sağlayan birileri var. Bize düşen görev, bunları deşifre etmek, cemaate düşen görev ise kendi omuzlarından ateş edilmesini önlemek" diye konuştu.

Şamil Tayyar: ''Neocon çetesinin, cemaatin içine sızmış, uluslararası istihbarat örgütleriyle bağlantılı olduğunu belirtti..''

Şamil Tayyar'ın Üç Buçuk Yıl önceki köşe yazısı: 

Tarih: 23.Ağustos.2010 Star Gazetesi Şamil Tayyar 

Avcı'ya hodri meydan


Referandum öncesi Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndaki Ergenekon Operasyonu ile Eskişehir Emniyet Müdürü Hanifi Avcı'nın yeni kitabı, aynı zaman aralığında piyasaya düştü.

Mahir Kaynak'ın dediği gibi bu kitap karşı hamledir, kurgusu ve zamanlaması stratejik bir çıkıştır.

597 sayfalık kitabın aslında "cemaat yapılanması" üzerine yazılmadığı, son anda eklemelerle konseptinin değiştirildiği anlaşılıyor. İlk 397 sayfalık bölümü, anılardan ibarettir, hayatını anlatıyor. "Cemaat" başlıklı kalan 200 sayfa, aceleyle kaleme alınmış, tümüyle duyumlara ve özel sohbetlere dayalı.

Ergenekon'u, Balyoz'u, Danıştay'ı, faili meçhul cinayetleri, darbe günlüklerini, son yıllarda yapılan tüm çete operasyonlarını duyumlarına göre aklarken, yine duyumlarla hüküm kurarak düşman ilan ettiği cemaat torbasına ne bulduysa dolduruyor. Çözüm olarak önerdiği formül ile HSYK'daki Ergenekon Operasyonu ise birebir örtüşüyor.

Cemaatin 5-6 yıl içinde özel yetkili mahkemelere hakim ve savcı atayarak bu operasyonları yönettiğini öne süren Avcı, "Bu tüm yargıç ve savcılar hemen değiştirilmeli" diyor. Buradaki temel çelişki, HSYK'nın "cemaatin arka bahçesi" olarak görülmesidir. HSYK'da biliyorsunuz, İstanbul'daki özel yetkili mahkemelerde görevli hakim ve savcılarının tamamının değiştirilmesini gündeme gelmişti.

Kitapta, çeteler ve uyuşturucuyla mücadeleyi gölgeleme gayretinin yer aldığı daha bir dizi "zırva" var. Eğer, dünün efsane polisi, iddialarını tartışmak isterse, kendisiyle istediği TV kanalına çıkmaya hazırım. Hadi kap gel kitabını...


Hanefi Avcı o günlerde yargı ve emniyetin içinde cemaate sızmış bir çete olduğunu söylüyordu, bugün Şamil Tayyar'da yargı ve emniyette çete var diyor..

Şamil Tayyar o günlerde Avcı'nın iddialarına zırva diyordu, o günkü  ''zırva'' lar şimdi kendi dilinde..

Avcı kitabında HSYK referandumuna dikkat çekmişti ve Hükümeti uyarmıştı, Hükümet o gün uyarılara rağmen kulak tıkadığı HSYK kanununun bugün  zararlı olduğunu ve değişmesi gerektiğini düşünüyor..

Şamil Tayyar Hanefi Avcı'ya Hodri Meydan Dedi..

Hanefi Avcı 15 yıl hapis cezası yedi..

Şamil Tayyar Milletvekili Oldu..














Kaynak:Haber Kaynağı