Sakarya'da Çocuğa Tecavüz Davasında, Polis Müdürüne 28 Yıl Hapis

Sakarya'da Çocuğa Tecavüz Davasında, Polis Müdürüne 28 Yıl Hapis

SAKARYA’da 'Utanç davası' olarak bilinen, 14 yaşındaki Ö.C.'ye 28'i çocuk toplam 34 kişinin cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla açılan dava

SAKARYA’da 'Utanç davası' olarak bilinen, 14 yaşındaki Ö.C.'ye 28'i çocuk toplam 34 kişinin cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla açılan dava bugün sonuçlandı. Mahkeme davanın tek tutuklu sanığı polis müdürü N.Ş.'yi iki suçtan toplam 28 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırırken, tutuksuz yargılanan 27 sanık öğrenciye 'cinsel istismar'dan 1 ile 5 yıl arasında, 'hürriyeti tahdit' suçundan da 5 yıl 4 ay hapis cezaları verdi. Bu cezalarda hükmün açıklanması geri bırakıldı. 1'i çocuk 5 sanık da beraat etti.

Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 34 sanıklı davada 28 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan polis müdürü N.Ş.'ye yer temin ettiği gerekçesiyle yargılanan polis müdürü E.T. beraat etti. Mahkeme, davada tutuksuz yargılanan 4 yetişkin ve 1 çocuğun da beraatine karar verdi. Mahkemede yargılanan 27 çocuk sanık ise "Hürriyeti tahdit' suçundan ayrı ayrı 5 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme bu cezayı hükmün geri bırakılması ile 5 yıl süreyle erteledi.

Mahkeme heyeti yine bu 27 çocuk arasında bulunan ve 'Cinsel istismar' suçu işlediği belirtilen yaşları 14 ile 18 arasında değişen çocuklara 'cinsel istismardan' da 1 yıl ile 5 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi. Çocukların bu cezaları da ertelendi.

Bugünkü duruşmada, bir numaralı sanık olarak görünen ve davanın tek tutuklusu olan polis müdürü N.Ş. de hazır bulunduruldu. Daha önceki duruşmada savunması istenen, çocuğa yönelik zincirleme cinsel istismar suçundan hakkında 52 yıla kadar hapis cezası talep edilen N.Ş., suçsuz olduğunu ve daha önce verdiği ifadelere ekleyecek bir şeyinin bulunmadığını söyledi.

Ö.C.'NİN AVUKATINDAN TEPKİ

Mahkemenin kararına Ö.C.'nin avukatı Harika Kalay adliye çıkısında gazetecilere yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. Kala, kararı şöyle değerlendirdi:

''Bu dava 34 sanıklıydı. Bu davada da utanç kararı verildi. Sadece yaşı büyük olarak emniyet müdürü ceza aldı. Bunu yeterli bulmuyoruz. Diğer yargılanan çocuklar, cezalarının geriye bırakılması uygulaması ile hayatlarına devam edecekler. Devlet eliyle tecavüz bir kez daha aklandı. Karara itiraz edeceğiz."

ZT,AG(MB/COŞ)

Kaynak:Haber Kaynağı