Şaka Gibi; Takım Yenilmesin Diye Salonda Kurban Kesmiş !!!

Şaka Gibi; Takım Yenilmesin Diye Salonda Kurban Kesmiş !!!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hakkında soruşturma başlattı.

SALONDA KURBAN KESİLMESİNE BAKANLIK SORUŞTURMASI
 
İlker AKTAŞ/ SAMSUN

SAMSUN Basketbol Kulübü Başkanı Ahmet Öztürk'ün, takımın ligdeki kötü gidişini önlemek için Yaşar Doğu Spor Salonu'nda kurban kesmesi nedeniyle, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hakkında soruşturma başlattı.
 
Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi'nde mücadele eden Samsun Basketbol Kulübü'nün (SBK) Başkanı Ahmet Öztürk, takımın ligdeki götü gidişi üzerine, maçlarını oynadıkları Yaşar Doğu Spor Salonu'nda kurban kesmesi ve kanını potalara sürmesi, tartışma yarattı. Bu olay üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı da Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hakkında soruşturma başlattı.
 
Yaşananların üzücü bir gelişme olduğunu ifade eden SBK Başkanı Ahmet Öztürk, "Kurban kesimi hakkında salon amirinin bilgisi yoktu. Kulüp bilgisinde yapıldı. Biz Yaşar Doğu Spor Salonu'nu kiraladığımız için böyle bir şeyi yapabileceğimizi düşündük. Yönetmelikte salonda kurban kesilmez diye bir şey yok. Art niyetle yapılmış bir şey değil, sadece şükür amacıyla yaptığımız bir eylemdi" dedi.
 
Herkesin inancına saygı gösterdiklerini, kendi inançlarına da saygı beklediklerini ifade eden Başkan Ahmet Öztürk, "Futbol sahalarında da kurban kesiliyor. Bu şükür amaçlıdır. Bunda kötü bir niyet yok. Kulüp olarak çok büyük sıkıntılar yaşadık. Oyuncularımızın sakatlanması, parasal sıkıntılar, ligde iyi gitmememiz nedeniyle kurban kestik. Bu olayın bu kadar büyütülmesini anlamak mümkün değil" diye konuştu.
 
SBK Başkanı Ahmet Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Bir kurban kesildi diye bu kadar dile getirilmesi büyük yanlış. Takımımızda Katolik oyuncular var. Basket attıklarında istavroz çıkartıyorlar. Onları kimse yazmıyor da, başkanın kurban kesmesi mi sıkıntı oldu. Bizi tenkit edenleri kınıyorum. Eğer bir yanlışımız varsa da basketbol camiasından özür diliyorum. Zaten kestiğimiz kurbanı da çocuk esirgeme kurumuna bağışladık." 
 
Bu arada yaşanan gelişmelerden sonra Yaşar Doğu Spor Salonu'nda görevli tesis amirinin görevden alındığı belirtildi.