SAHUR OPERASYONUNDA FLAŞ GELİŞMELER!

SAHUR OPERASYONUNDA FLAŞ GELİŞMELER!

22 polis adliyede.

Gülen Cemaati'ne yönelik operasyonda gözaltında bulunan polislerden 22'si adliyeye sevk edildi. Haklarında gözaltı kararı olan fakat adreslerinde bulunamayan 11 polisten 6'sı teslim oldu.

Al Jazeera Türk’ün haberine göre; teslim olan üç isim arasında İstanbul İstihbarat Şubesi'nin eski müdürü Erol Demirhan da var. Demirhan, Ali Fuat Yılmazer'in ardından İstanbul İstihbarat Şube Müdürü olarak atandı. Selam örgütü soruşturmasının yanı sıra 'KCK soruşturması' ve 'DHKP-C avukatlar' soruşturmasını yürüttü. Ancak 7 Şubat 2012'deki MİT krizi sonrası bu görevden alınarak Ankara'da başka bir göreve atandı.

Teslim olan diğer beş kişi; Emniyet Müdürü Ahmet Öztürk ile Emniyet Amirleri İsmail Aslan, Murat Hamarat, Muhammed Ali İkli ve Baş komiser Muhammed İkbal Karaduman.

Rütbeli polislerin ifadesinin çarşamba ve perşembe günleri alınması bekleniyor. Bazı rütbeli polislerin susma hakkına kullanacağı öğrenildi. Bu polislerden biri İstanbul İstihbarat Şubesi'nin eski müdürü Ali Fuat Yılmazer. Yılmazer’in avukatı, müvekkilinin emniyetteki sorulara cevap vermeyeceğini, susma hakkını kullanacağını ifade etti.

Yılmazer, çarşamba sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilmek için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne götürüldüğünde de kendisine kelepçe takılmasına tepki gösterdi. "Bu şeref madalyalarını görün, bunlar şeref madalyalarıdır. Bunlar da bugünün polisliğidir. Reza'lara yapılmamış polisliği görüyoruz. Bunlar devletimden aldığım şeref madalyalarıdır. Türkiye görecek, tarihe geçecek" dedi.

Şüpheli polislerin tutulduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün önü ailelerin eylemine sahne oldu. Binanın önünde toplanan polislerin aileleri ve yakınları taşıdıkları dövizlerle operasyona tepki gösterdi.

"Hırsıza geçit yok", "Allaha şükür evimizden kutular çıkmadı", "Saatlerimiz hep doğruyu gösterdi" gibi yazıların olduğu dövizlerle 17 Aralık operasyonuna gönderme yapan aileler, gözaltındaki yakınlarına destek mesajı verdi. Bazıları ise Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.

Gözaltındaki Terörle Mücadele Şubesi'nin eski müdür yardımcısı Yurt Atayün'ün oğlu Mustafa Atayün'ün ise Emniyet İstihbarat Şubesi'nin eski müdür yardımcısı Hayati Başdağ'ın kelepçesini gösterdiği fotoğrafını tişörtüne bastırarak eyleme katıldı.

Polislere, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme", "casusluk", "usûlsüz dinleme", "resmi belgede sahtecilik", "suç uydurma", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "konut dokunulmazlığını ihlal", "soruşturmanın gizliliğini ihlal" ve "delil üretmek" suçlamaları yöneltiliyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da operasyonun süreceği ve başka alanlara da sıçrayabileceği mesajı vermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı