SAHTE POLİS SUÇÜSTÜ YAKALANDI

SAHTE POLİS SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Esnaftan para alırken sahte polis suçüstü yakalandı...

Adana'da kendisini polis memuru olarak tanıtan 27 yaşındaki Hasan Bekçi, esnaftan para alırken suçüstü yakalandı.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Ziyapaşa Bulvarı üzerinde bulunan esnafı tek tek gezen Hasan Bekçi, "Ben narkotik polisiyim, bölgede torbacılık yapan birini takip ediyorum" diyerek kendini tanıttı. İddiaya göre, bir hafta boyunca esnafla samimiyet kuran Hasan Bekçi, "Cüzdanımı şubede unuttum, 100 lira borç ver" diyerek para aldı. Cadde üzerindeki parkmetre görevlilerinden de maaş günlerini sorup, "Maaşını alınca bana biraz borç verir misin?" diyerek para isteyen Hasan Bekçi, bölgedeki sivil polislerin dikkatini çekti. Hasan Bekçi'yi takibe alan polisler, Z.S.'den 100 TL alırken yakaladı.

Gözaltına alınan Hasan Bekçi'nin kendisini polis olarak tanıtıp para istediğini söyleyen Z.S., "İşyerime geldi, elinde telsiz, belinde de tabanca vardı. Polis olduğunu söyledi. Bizimle samimiyet kurmaya çalıştı. Narkotik Şube'de görevli olduğunu ve bir esnafın yanında çalışan gencin uyuşturucu sattığını ileri sürüp onu takip ettiğini anlattı. Bir kaç gün sonra da cüzdanını şubede unuttuğunu belirtip, 100 lira aldı. Benim gibi başka esnafdan da para topladığını öğrendim" dedi.

Birçok suçtan kaydı bulunan Hasan Bekçi iddiaları kabul etmedi. Bekçi, "Ben kendimi polis olarak tanıtmadım. Adım bekçi olduğu için polis sanmışlar. Kimseyi dolandırmadım" dedi.

Şüphelinin sorgusu sürüyor.

SAHTE POLİS SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Kaynak:Haber Kaynağı