Sahte mehdiye tecavüz suçundan 12.5 yıl hapis

Sahte mehdiye tecavüz suçundan 12.5 yıl hapis

Sahte mehdiye tecavüz suçundan 12.5 yıl hapis

ADANA'da kendini 'mehdi' olarak tanıtıp, toplantılarına katılanlardan biri yaşı küçük 4 genç kıza tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklanıp hakkında 51 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 43 yaşındaki Mustafa Almas, 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Onur Mahallesi'nde güneş enerjisi sistemleri satan Mustafa Almas, iddiaya göre, dini yönden bazı üstün vasıfları bulunduğunu ileri sürerek farklı bir yaşam tarzı oluşturup, çevresine kendini 'mehdi' olarak tanıttı. Mustafa Almas, yaptığı toplantılarda, üstün vasıflarından dolayı geçmişte bazı haksız saldırılara uğradığını ve bundan dolayı da ağzından ve burnundan kan gelerek kendinden geçtiğini gösterir şekilde hazırlanmış görüntü ve fotoğrafları izleterek özellikle genç kızların ilgisini çekmeye başladı. Sahte mehdi, sonra da eşi, kız kardeşi ve yanında çalışanların da yardımıyla, toplantılarına katılan 13 yaşındaki H.K.'nın çayına ilaç koyup uyuttuktan sonra tecavüz etti. Sonra da sırasıyla, yanında muhasebecilik de yapan 31 yaşındaki F.M.U.'ya, babası tarafından çalışması için getirilen 21 yaşındaki M.Y. ile işyerinde çalışan işçisinin kız kardeşi 20 yaşındaki K.C.'ye de aynı yöntemle cinsel istismarda bulundu.

İLAÇLI ÇAYLA UYUTMUŞLAR

Kızlardan H.K.'nın şikayeti üzerine diğer mağdurlar da aynı yönde ifade verince şüpheli Mustafa Almas ile ona yardım ettiği ileri sürülen ikinci eşi 27 yaşındaki A.A., kız kardeşi 36 yaşındaki F.C., kız kardeşinin eşi 26 yaşındaki İ.C. ile çalışanları 37 yaşındaki S.V., 27 yaşındaki E.U. ve 51 yaşındaki S.Y. hakkında 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 

'Çocuğa ve reşit kadınlara cinsel saldırıda bulunmak' suçlarından toplam 51 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Mustafa Almas, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Her söz hakkı verilişinde yaklaşık bir saat konuşan Mustafa Almas, "Benimle birlikte yaşayanlar, kendileri beni buldu. İstedikleri için ilişkiye girdim, zorla yapmadım" dedi. 

'BABAMLA BİRLİKTE OLDUĞU İÇİN ÖLDÜRDÜM'

İlk eşini Nevşehir'de babasıyla ilişkiye girdiği iddiasıyla öldürdüğünü ve akıl sağlığı yerinde olmadığı için de ceza almadığını söyleyen Mustafa Almas, "Müştekilerden K.C.'yi hasta olduğu için ailesi bana verdi. O, 18 yaşında olduğunu ve evlenmek istediğini söyledi. K.C., kendisine 7 yaşında, ablasına ise 8 yaşında amcasının tecavüz edip fuhuşa sürüklendiklerini söyledi. Hatta babamın da kendisiyle cinsel ilişkide bulunduğunu iddia etti. Kendi isteğiyle birlikte olduk" diye konuştu. 

'KOMPLOYA UĞRADIM'

Sevk edildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca akıl sağlığının yerinde olduğu yönde rapor verilen Mustafa Almas, suçsuz olduğunu tekrarlayarak, şunları söyledi:

"Ben gece gündüz çalışan biriyim. Boş zamanlarımı da ibadet ederek, insanlardan uzaklaşarak geçiriyorum. Dosyada adı geçen kadınlardan yaşı büyük olanlar benimle evlenmek için baskı yaptılar. Kendi istekleriyle birlikte oldum. Yaşı küçük olan H.K. ise iftira atmaktadır. Tahliyemi istiyorum." 

18 ile 39 yıl arasında hapis cezası istenen diğer tutuksuz sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. 

Mahkeme heyeti, sanık Mustafa Almas'ı, olay tarihinde 13 yaşında olan H.K.'ya karşı 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan önce 8 yıl hapis cezası verdi. Sonra da küçük kızın yaşadığı olaylar sebebiyle ruh sağlığı bozulduğu yönde rapor verildiği için cezası 15 yıla çıkarıldı, ardından da duruşmalardaki iyi halinden dolayı ceza 12.5 yıla indirildi. 

Yaşı büyük diğer kadınlar yönünden ise sanığın 'suçu işlediği sabit olmadığından' beraatına karar verildi. Karar duruşmasına gelmeyen tutuksuz sanıklar da 'suçu işledikleri sabit olmadığından' beraat etti.