SAHTE DOKTORDAN İNANILMAZ DOLANDIRICILIK

SAHTE DOKTORDAN İNANILMAZ DOLANDIRICILIK

Ordu, Zonguldak, Antalya ve Balıkesir’de doktor kılığına girerek kadın doğum ameliyatlarına girdiğini tespit ettik

BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde, Kaymakam Tuncay Sonel’i ziyaret eden Mehmet Özkan Demir adlı kişi, kendisini 'Colombia Üniversitesi Başkan Yardımcısı ve Kalp Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz’ün dönem arkadaşı' olarak tanıtarak, Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan kendisine yardım yapılmasını istedi.

ÖNÜNE GELENİ, DOLANDIRMIŞ

Demir’in hareketlerinden şüphelenen Kaymakam Sonel, polisten Demir hakkında bilgi isteyince gerçek ortaya çıktı. Kendisini doktor olarak tanıtıp çok sayıda dolandırıcılık olayına karıştığı belirlenen Demir gözaltına alındı.

Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel’in dikkati Sosyal Yardımlaşma Vakfındaki dolandırıcılığı engelledi. Colombia Üniversitesi Başkan Yardımcısı ve Kalp Cerrahi Profesör Mehmet Öz’ün dönem arkadaşı olduğunu öne süren Mehmet Özkan Demir Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel'i makamında ziyaret etti. Demir, ziyarette Kaymakam Tuncay Sonel’den ihtiyacı olduğunu gerekçe göstererek Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan kendisine nakdi yardımda bunulmasını talep etti.

DOĞUM AMELİYATINA BİLE GİRMİŞ

Mehmet Özkan Demir’in hareketlerinden şüphelenen Kaymakam Tuncay Sonel İlçe Emniyet Müdürü Haydar Kılıç’ı arayarak Demir’in Genel Bilgi Toplama (GBT) kaydının araştırılmasını istedi.

Mehmet Özkan Demir’in yapılan GBT incelemesinde, Ordu, Zonguldak, Antalya ve Balıkesir’de kendini doktor olarak tanıtarak, kadın doğum ameliyatlarına girdiği ve çok sayıda dolandırıcılık olayına karıştığı belirlendi.

UNVAN GASPI

Mehmet Özkan Demir, dolandırıcılık, unvan gaspı ve resmi makamlara yalan beyan vermek suçundan gözaltına alındı.

Kaymakam Tuncay Sonel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Salı günleri ilçe kaymakamı olarak vatandaşların sorunlarını dinlediğini belirterek, "Odama gelerek kendisini Profesör Mehmet Öz’ün dönem arkadaşı olarak tanıttı ve sosyal yardımlaşma vakfından nakdi para yardımında bulunulmasını talep etti.

Kendisinin şüpheli endişeli hali üzerine telefondan emniyet müdürlüğünü arayarak GBT’sinin yapılmasını istedim.

GÖZALTINA ALINDI

Mehmet Özkan Demir’in yapılan sorgulamasında Ordu, Zonguldak, Antalya ve Balıkesir’de doktor kılığına girerek kadın doğum ameliyatlarına girdiğini tespit ettik. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Mehmet Özkan Demir’i dolandırıcılık, unvan gaspı ve resmi makamlara yalan beyan vermek suçundan gözaltına aldı" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı