Sagopa ve Kolera'ya para cezası

Sagopa ve Kolera'ya para cezası

Sagopa Kajmer ve eşi Kolera hakkında açılan hakaret davası karara bağlandı.

TRABZON'a konser vermek için gelen 'Sagopa Kajmer' adıyla tanınan rap müzik şarkıcısı Yunus Özyavuz ve 'Kolera' adıyla tanınan eşi Esen Güler Özyavuz hakkında 'Hakaret' suçlamasıyla açılan dava karara bağlandı. Sanatçı çifti bin 500'er lira para cezasına çarptıran mahkeme, bu cezasını erteledi.

'Sagopa Kajmer' adıyla tanınan rap müzik şarkıcısı Yunus Özyavuz ve 'Kolera' adıyla tanınan eşi Esen Güler Özyavuz, 4 Aralık 2010 tarihinde Karadeniz turnesi kapsamında Trabzon'a geldi. İddiaya göre Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Atatürk Kültür Merkezi'ndeki konser öncesinde ses sistemini beğenmeyen Esen Güler Özyavuz ile organizatörlüğü yapan Haydar Sümer arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Esen Güler Özyavuz, Sümer'e hakaretler yağdırdı, elindeki mikrofonu da fırlattıktan sonra salonu terk etti. Esen Güler ve Yunus Özyavuz çifti, ardından da konseri iptal ederek kentten ayrıldı. 

Yaşan olaydan sonra çiftin hakaretlerini internet ortamında da sürdürdüğünü ileri süren organizatör Haydar Sümer, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak rapçi çiftten şikayetçi oldu. Özyavuz çifti hakkında 'Hakaret' suçlamasıyla, Trabzon 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

BİN 500'ER LİRA CEZA

3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tarafların avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, suçun işleniş biçiminin bir özellik göstermediğine, atılı suç ile oluşan zararın somutlaştırılmamış oluşu nedeniyle zararın giderilmesi şartının aranmamasına kanaat getirerek, Esen Güler Özyavuz ve Yunus Özyavuz'u bin 500'er lira para cezasına çarptırdı. Ardından bu ceza ertelendi.

ORGANİZATÖR GAZETEYE İLAN VERDİ

Organizatör Haydar Sümer, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduktan sonra rap müzik şarkıcısı Yunus Özyavuz'un AK Parti Trabzon Gençlik Kolları'nca organize edilen konserde sahne alacağını duyunca tepki için yerel bir gazetede, 'EDEP BE YAHU' başlıklı bir ilan yayınlatmıştı.