Sağlıkçılara Kötü Haber

Sağlıkçılara Kötü Haber

Sağlık Bakanlığı, bünyesindeki araştırmacıların önünü açacağını öne sürdüğü kanunda değişiklik yapacağını açıklamasına rağmen bir iyileştirme yolu görünmediği, aksine araştırmacıların önünün tıkandığı öne sürüldü.

ARAŞTIRMANIN ÖNÜ TIKALI

Geçtiğimiz hafta içinde Sağlık Bakanlığı, araştırmacıların önünü açacak birkaç kanunda değişiklik yapacağını açıklamıştı.
Yapılacak değişiklikle 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile araştırmacı kadrosuna atanan kadrolu İl Sağlık Müdür yardımcıları, Şube müdürleri, Hastane müdürleri ve Hastane Müdür yardımcılarının özlük haklarının iyileştirileceği duyurulmuştu.
Sağlıkçılar.net sitesinin edindiği bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı’nın böyle bir iyileştirme yapmayacağı öne sürüldü. Çıkarılması düşünülen torba yasanın içerisinde araştırmacıların özlük haklarının iyeliştirilmesi konusunun tasarından çıkarıldığı kaydedildi.
Sağlıkçılar.net’in Facebook sayfasında konudan şöyle söz edildi:

“Bildiğiniz gibi 663 Sayılı KHK ile araştırmacı kadrosuna atanan personel hali hazırda bankamatik memuru olmuşlardır. Açılan davalar sonucunda konu Anayasa Mahkemesi’ne intikal etmesine rağmen oradan da beklenen sonuç olumsuz geldiği için araştırmacıların önü şu an tamamen tıkalı görünmektedir.

DAVA AÇILMASINDA FAYDA YOK

Anayasa Mahkemesi, açılan davaları ret etmesine rağmen, araştırmacı yapılan bazı personel, bir umut diye hala dava açma yoluna gitmektedir ki, sonucu sadace dava için maddi kayıptan ibaret bir hamledir.
Site olarak araştırmacı yapılan personele acizane tavsiyemiz, bölge milletvekillerine ulaşmaları ve konuyu kendilerine izah edip yardım istemeleri olacaktır.  Çünkü ne sendikalardan ne de bir başkasından kendilerine bir fayda yoktur.”