SAĞLIKÇILAR EYLEMDE

SAĞLIKÇILAR EYLEMDE

sloganları atan grup adına SES Bakırköy Şubesi Başkanı Nuran Güngör basın açıklamasını okudu.

 

SAĞLIK ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Şubesi'ne bağlı bir grup, önümüzdeki hafta başlayacak 2016-2017 yıllarını kapsayan '3. Dönem Toplu Sözleşme' görüşmeleriyle ilgili olarak Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

SAĞLIKTA PERFORMANS ÖLÜM DEMEKTİR

Acil servis önünde toplanan grup, 'Savaşa değil emekçiye bütçe, satış sözleşmesi değil toplu sözleşme' yazılı pankart açtı. 'Sağlıkta performans ölüm demektir', sloganları atan grup adına SES Bakırköy Şubesi Başkanı Nuran Güngör basın açıklamasını okudu.

TAŞERON İŞÇİLER KADROYA ALINMALIDIR

Toplu sözleşme görüşmelerine yönelik taleplerin sıralandığı açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

Bugün itibariyle en düşük maaş alan kamu emekçisi, maaş ve ek ödeme olarak 2.323 lira almaktadır. Konfederasyonumu KESK'in hesaplarına göre temmuz itibariyle kira, yakıt, çocuk ve aile yardımı hariç bu miktar 2.900 liraya yükseltilmelidir. Bununla birlikte kamu emekçilerine kira yardımı olarak aylık 395 lira, aile-eş yardımı 290 lira, çocuk yardımı 232 lira, asgari ücret tutarında yılda iki ikramiye ve ulaşım için aylık abonman bilet ücreti ödenmelidir.

TAŞERON İŞÇİLER KADROYA ALINSIN

SAĞLIK ÇALIŞANLARI MEYDANLARDA

Sağlıkta dönüşüm programı ve sosyal hizmetler alanında mevcut iktidarın politik ihtiyaçlarını gidermek üzere sürdürülen yeniden yapılandırma programının iptal edilmesini, nitelikli sağlık hizmeti verilebilmesi bakımından sağlık alanında katkı payı başta olmak üzere tüm ilave ödemelerin kaldırılmasını, taşeron şirketler aracılığıyla mal ve hizmet alımının sonlandırılarak taşeron işçilerin kadroya alınmasını, talep etmekteyiz.

 

Kaynak:Haber Kaynağı