SAĞLIK SEKTÖRÜNDE DEPREM; DOKTOR, HEMŞİRE ECZACI 103 GÖZALTI

SAĞLIK SEKTÖRÜNDE DEPREM; DOKTOR, HEMŞİRE ECZACI 103 GÖZALTI

Operasyon kapsamında 90'ı doktor, hemşire ve eczacı olan toplam 109 şüpheli gözaltına alındı.

İSTANBUL merkezli 33 ilde toplam 266 adreste düzenlenen sahte reçete operasyonunda 90'ı doktor, hemşire ve eczacıdan oluşan toplam 109 şüpheli gözaltına alındı.

40 MİLYONLUK İLAÇ

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, piyasa değeri yaklaşık 40 milyon liralık ilaç ele geçirildi. Sahte reçetelerle, anlaşmalı eczanelerden alınan ilaçlarla ilgili yapılan incelemede, SGK'nın yaklaşık 250 milyon lira zarara uğratıldığı tespit edildi.

POLİS, İHBAR ÜZERİNE HAREKETE GEÇTİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gelen bir ihbarı değerlendirerek çalışma başlattı. İddia bir şebekenin, yurt genelinde sahte reçeteyle ilaç alımı yapıp Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'yı zarara uğrattığı yönündeydi. Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan aldığı izinle aralarında profesör, çok sayıda doktor, hemşire ve eczacının bulunduğu şüphelilere yönelik yaklaşık 6 ay boyunca teknik ve fiziki takip başlattı.

33 İLDE, 266 ADRESE BASKIN

Polis ekipleri takip çalışmalarını tamamlayarak operasyon kararı aldı. Şafak vakti eş zamanlı olarak başlatılan İstanbul merkezli operasyonda Diyarbakır, Adana, Mersin, Batman, Siirt, Antalya, Bursa, Hatay, Mardin, Ağrı ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu toplam 33 ilde 266 adrese baskın düzenlendi. Düzenlenen baskınlar polis kameraları tarafından görüntülendi.

DOKTOR, HEMŞİRE VE ECZACI. TOPLAM 90 SAĞLIK ÇALIŞANI

Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Polis helikopterinin destek verdiği operasyon kapsamında İstanbul'da 103 adrese baskın düzenlendi. Operasyon kapsamında 90'ı doktor, hemşire ve eczacı olan toplam 109 şüpheli gözaltına alındı.

40 MİLYON LİRALIK İLACA EL KONULDU

Operasyon kapsamında eczane ve ecza depolarında da arama yapan polis ekipleri, piyasa değeri 40 milyon lirayı bulan kanser, hematoloji, psikotrop, ruh ve sinir hastalıkları tedavisinde kullanılan ilaç ele geçirdi. Bazı ilaçların tarihlerinin geçmiş olması dikkat çekti.

SAHTE REÇETEYLE ALINAN İLAÇLAR TERÖR ÖRGÜTLERİNE SATILIYOR

Sahte reçeterle, işbirliği yapılan eczanelerden alınan ilaçların çoğunun Irak, İran ve Suriye'deki terör örgütlerine satıldığı iddia ediliyor

SGK' YA 250 MİLYON LİRA ZARAR

Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, SGK'nın yaklaşık 250 milyon lira zarara uğratıldığının tespit edildiği belirtiliyor

ŞÜPHELİLER SORGULANMAK İÇİN İSTANBUL'A GELİYOR

32 ilde gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilmeye başlandı. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında 'Suç Örgütüne Üye Olmak', 'Rüşvet', 'Nitelikli Dolandırıcılık' ve 'Kaçakçılık' suçlarından işlem başlatılacağı öğrenildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı