SAĞLIK PERSONELİNDEN SAVCIYA PROTESTO

SAĞLIK PERSONELİNDEN SAVCIYA PROTESTO

İZMİR’in Dikili İlçesi’nde bir savcının, eşinin tedavisi için gittiği hastanede görevli personelin üzerine yürüyüp, hakaret ettiği ileri sürüldü. Hast...

 'Emrediyorum, o doktoru bulacaksın

Türk Sağlık-Sen, Sağlık-Sen ve Sağlık ve Sosyal Hizmek Emekçileri Sendikası (SES), bugün hastane bahçesinde ortak basın açıklaması yaptı. Sendika üyeleri ve hastane çalışanı yaklaşık 70 kişinin katıldığı açıklamada, hastane çalışanı Selin Artmış’a yapılan saldırı kınandı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"15 Nisan 2004 tarihinde hastanemiz Kadın Doğum Polikliniği’ne, saat 16.04’te eşini getiren Dikili Adliyesi’nde görevli savcı Y.Y., hasta kayıt birimine kayıt yaptırıp, muayene ettirmek istemiştir. Ancak, burada görevli kadın personelimizi, doktorun saat 16.00 itibariyle hasta kabul etmediğini, 16.00-16-30 saatlerinin yatan hastaların vizite saati olduğunu belirtip, kendilerini başhekimliğe yönlendirmiştir. Bunun üzerine savcı bey, arkadaşımıza, 'Emrediyorum, o doktoru bulacaksın. O doktor buraya gelecek' diye bağırıp, hakaret ve küfürler ederek, fiziki saldırıda bulunmuştur. Arkadaşımız, savurduğu tokattan geri çekilerek kurtulmuştur. Bunlar yetmezmiş gibi bir de 'Yarın sen buradasın görüşürüz' diyerek, tehdit savurmuştur. Kariyerinde, kamu gücü barındıran ve görevi adalet dağıtıp, hukuku işletmek olan bir savcının bu davranışta bulunması gözardı edilemeyecek ciddi bir skandaldır. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her türlüsünü protesto ediyor, kınıyor, artık yeter diyoruz."

Açıklamanın ardından grup, dağıldı.

 

SAĞLIK PERSONELİNDEN SAVCIYA PROTESTO

SAĞLIK PERSONELİNDEN SAVCIYA PROTESTO

Kaynak:Haber Kaynağı