SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN SOSYAL MEDYA ATAĞI

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN SOSYAL MEDYA ATAĞI

Sağlık Bakanlığı hasta iletişimi ve sağlık okuryazarlığının geliştirilmesi için kendi sosyal medya ordusunu kuruyor.

Sağlık Bakanlığı Basın Müşavirliği, 27 Haziran Cuma günü ülke çapındaki tüm kamu sağlığı aktörlerini İstanbul’da bir araya getirdi.

Son yıllarda hem dünyada hem de ülkemizde iletişim araçlarının yaygın olarak kullanıldığı sosyal medya platformları, artık Sağlık Bakanlığının da hizmet kalitesini artırmak için daha etkin bir şekilde kullanılacak. Ülkemizde sağlık okuryazarlığının geliştirilmesi uzun yıllardır Sağlık Bakanlığının temel politikalarından bir tanesiydi. Artık Bakanlık, hem sağlık okuryazarlığını geliştirilmek hem de hastalarla iletişimi güçlendirmek için sosyal medyada çok daha aktif olarak yer alacak.

Bu kapsamda Bakanlık, ülke çapındaki 88 Genel Sekreterlik, İl Sağlık Müdürlükleri ve Halk Sağlığı Müdürlüklerinin basın sorumlularını bir araya getirerek Sağlık Bakanlığı sosyal medya stratejisini masaya yatırdı.

Tüm gün boyunca devam eden İstişare ve eğitim Toplantılarında, Sağlık Bakanlığı sosyal medya stratejileri, sosyal medyada hasta iletişimi, sosyal medya kullanıcısı ve yöneticisi olmak, bilgi güvenliği, bilgi güvenliği tehdit unsurları, sosyal mühendislik saldırıları, medyada fotoğraf ve görüntü seçimi gibi konular masaya yatırıldı.

Sağlık Bakanlığı, sosyal medyada sağlığın korunması ve geliştirilmesine yönelik bilgilendirmelerini tüm kurum ve hastaneleriyle birlikte entegre bir yapıda gerçekleştirecek, aynı zamanda sosyal medya mecralarındaki sağlık ile ilgili soru ve talepleri anında yanıtlayarak hasta iletişimini bu alanda da maksimum seviyeye çıkaracak.

Kaynak:Haber Kaynağı