SAĞLIK BAKANINDAN SKANDAL SÖZLER

SAĞLIK BAKANINDAN SKANDAL SÖZLER

Bakan Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecini değerlendirirken tartışılacak sözler söyledi.

Bir Bakan'dan eski cumhurbaşkanına şok söz

Bakan Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecini değerlendirirken tartışılacak sözler söyledi.

“AHMET NECDET SEZER DİYE BİR SAKSI SİZİN ÖNÜNÜZE KOYARIZ SİZ DE SEÇERSİNİZ"

Cumhurbaşkanlığı seçimleri tartışmalarına da değinen Bakan Müezzinoğlu, “Yeni yeni tuzaklar yeni tezgahlar. Ayışığı, Sarıkız, Balyoz, cumhuriyet yürüyüşleri, Danıştay hadiseleri... Ondan sonra geldi cumhurbaşkanlığı seçimlerine. Cumhurbaşkanını siz seçemezsiniz. Niye? Bugüne kadar kararı hep biz verdik. Siyasi parti liderlerini tespih gibi dizdik masaya. 5 tane siyasi parti genel başkanına dedik ki siz tanımasanız da olur. Milletin tanımaması zaten hiç önemli değil. Ahmet Necdet Sezer diye bir saksı, sizin önünüze koyarız siz de seçersiniz. Çünkü biz emrediyoruz dediler emrettiler ve seçtirttiler. Ama zannettiler ki yine öyle bir AK Parti var. Yine öyle bir söz geçirecekleri diş geçirecekleri bir Recep Tayyip Erdoğan var. Ama yağma yok. Artık millet var. Milletle beraber yürüyen bir AK Parti var. Milletin lideri Recep Tayyip Erdoğan var. Asla boyun eğmedik. Bu ülkede başaramadığımız tek bir şey var. O da hocam ne yazık ki sakal bırakmadı. Sakal bırakmış olsaydı sözünü dinleyecek ve anayasa değişikliğini de başarmış olacaktık. Ama anayasa değişikliğini yapamadığımız için bir anayasaya gitme ve komşu kapı gibi cumhurbaşkanlığı seçimleri için 367 hukuk ucubesini çıkarttılar. Şimdi bakın meclisi toplantıya çağırıyorlar. 184 oldu mu toplanırız diyorlar. Peki o zaman 367 şartını niye aradınız" şeklinde konuştu. 

BERKİN ELVAN AÇIKLAMASI

Önceki gün hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ailesine başsağlığı dileyen Bakan Müezzinoğlu, “8 insanımızı kaybettik. Dün de Berkin evladımızı bu olaylarda yaralandığı için kaybettik. 269 gün tedavisini yapmamıza rağmen kaybettik. Keşke yaşatabilseydik ama kısmet olmadı .Allah rahmet eylesin. Rabbim onun ailesine sabırlar versin. Başları sağ olsun" dedi.

"NEYİN İSTİSMARINI YAPIYORSUNUZ?" 

Zeytinburnu'ndaki İl Halk Sağlığı ek hizmet binasında gerçekleşen törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının 24 saat fedakarlık yaparak çalıştığını söyleyerek bundan sonra da aynı fedakarlığı göstereceğini ifade etti. Bakan Müezzinoğlu “ Çünkü bizim sağlık çalışanları hekimler olarak bu millete borcumuz bu mesleğe sorumluluğumuz var. Mesleğin saygınlığı vatandaşımıza bu mesleğin gereğini yapmaktan geçer. Mesleğin onuru vatandaşımızın derdini paylaşmaktan geçer. Onun için yarın kutlayacağımız 14 Mart Tıp Bayramı ülkesini ve milletini seven mesleğine değer veren, saygı duyan tüm sağlık çalışanlarımıza hayırlı olsun diyor, tebrik ediyorum. İnşallah sağlık camiamızın da yarınları bugünden güzel olacak. Ama içimden bir cümle daha söylüyorum. Yarın hasta bakmama, eylem yapma hekimlerin hasta dışında sakın hastalanmayın diyen anlayışı da buradan kınıyorum. Biz bu millete sıkıntı çektiremeyiz. Zorluk çıkartamayız. 24 saat hizmetinde olan mesleğin onuruna da leke getirecek hiçbir anlayışın içinde olamayız. Şimdi soruyorum; boykot çağrısı yapan Türk Tabipler Birliği'ne iş bırakma eylemi diyen odalara, birliklere, 11 yıl önce bu ülkede bebek ölümleri neydi. Anne ölümleri neydi biliyor musunuz? Hekim arkadaşlarımızın MR'a, laboratuvarı, ameliyathaneye ulaşım imkanları neydi biliyor musunuz? Maddi ve manevi onurları neydi? Aile hekimlerimize, pratisyen hekimlerimize nasıl bakılıyordu biliyor musunuz? Pratisyen hekimlerimiz bugün aile hekimleri olarak Türkiye'nin en onurlu en saygın alanında mesleklerini icra ediyorlar. Neyin provokasyonunu yapıyorsunuz? Neyin istismarını yapıyorsunuz? Hangi ideolojik anlayışla bu milletin sağlığıyla oynamak istiyorsunuz" diye konuştu. Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile birlikte açılış kurdelesini kesti. 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

"MEDULA SİSTEMİ HASTALIKLARI SAYAR"

Kurdele kesiminin ardından bakan Müezzinoğlu'na, hastanelerle SGK arasındaki iletişimi sağlayan Medula isimli sistemden isteğe bağlı kürtaj kodunun kaldırıldığıyla ilgili çıkan haberler soruldu. Bakan Müezzinoğlu soruya “Kürtaj bir hastalık değildir. Gebelik normal bir süreçtir. Dolayısıyla Medula sisteminde kürtaj diye bir kelime zaten olmaz. Gebelik ve gebeliğin sonlandırılmasıdır. O bir sonuçtur, hastalık değildir. Kürtaj bir hastalık mıdır ki Medula sisteminde yeri olsun? Dün var mıydı? Dün de yoktu. Medula sistemi hastalıkları sayar. Dolayısıyla kürtaj hastalık değildir. İstenmeyen gebeliğin sonuçlandırılmasıdır. Dolayısıyla gebelik, hamilelik kısmı vardır. Sen ondan sonra hamilelik mi gerekir, kürtaj mı gerekir, takip mi gerekir ondan sonraki süreçtir. Öküz altında buzağı aramanın anlamı yok. Kürtaj hastalık değildir. SGK kapsamında mıydı? Biz SGK kapsamına girmesiyle ilgili sağlık bakanlığı olarak çalışma bakanlığına talepte bulunduk. Onu değerlendiriyoruz. Zaten SGK kapsamında değildir. Her durumda tıbbi zorunluluk varsa SGK bunu karşılar" yanıtını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı