SAĞLIK BAKANI; "50 CİVARINDA YARALI VAR" ŞEKLİNDE KONUŞTU

SAĞLIK BAKANI; "50 CİVARINDA YARALI VAR" ŞEKLİNDE KONUŞTU

Az sayıda da olsa yaralımız var. Her şeyden önce yararlılarımıza geçmiş olsun diyorum. Bütün vatandaşlarımıza buradan sesleniyorum. Bu meselenin arkasında ne varsa, trafo patlaması mı, bir suikast mi, her hangi, bir provokasyon mu? Bunu tetkik edeceğiz

GÜNCELLEME 22 15

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Diyarbakır'da meydana gelen patlamaya ilgili konuştu.
Olayda yaklaşık 50 civarında vatandaşın yaralandığını belirten Müezzinoğlu, "Yaklaşık 50 civarındaki vatandaşımızın yaralandığını ve şu anda hastanelere 20-24 vakanın taşındığını, bütün Acil Hizmetleri Genel Müdürlüğünün takip ettiğini, ambulans uçağımızın da her ihtimale karşı tedbiren acil destek içinde yönlendirdiğimizi söyleyebilirim.

2 CAN KAYBI BİLGİLERİNDEN SÖZ ETMEDİ

Temenni ederim ki can kaybı olmaz. Yaralılarımıza da en kısa zamanda şifalar diliyorum. Seçim atmosferinde bunun herhangi bir art niyete veya farklı bir gerekçe arkasında da olmamasını temenni ediyorum. Ümit ederim ki bu beklenmedik bir kazadır. Ama, bir organizasyon veya farklı bir şeyse o da tabii seçim atmosferinde bizi ayrıca üzer. O emniyetin işi ama acil hizmetleri anlamında her türlü tedbirin alındığını ve her türlü desteğin verildiğini söyleyebilirim. Oradaki tüm vatandaşlarımıza 'geçmiş olsun' diliyorum. Mitingle alaka kurmayı şu anda doğru bulmuyorum. Bir trafo, beklenmedik bir hadise ise bunun farklı yerlere çekilmemesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

DAVUTOĞLU AÇIKLAMASI

"Bu meselenin arkasında ne varsa, trafo patlaması mı, bir suikast mi, her hangi, bir provokasyon mu? Bunu tetkik edeceğiz."

BU MESELENİN ARKASINDA NE VARSA ?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gaziantep mitinginde, "HDP'nin Diyarbakır mitinginde trafonun olduğu noktada bir patlama oldu. Az sayıda da olsa yaralımız var. Her şeyden önce yararlılarımıza geçmiş olsun diyorum. Bütün vatandaşlarımıza buradan sesleniyorum. Bu meselenin arkasında ne varsa, trafo patlaması mı, bir suikast mi, her hangi, bir provokasyon mu? Bunu tetkik edeceğiz. Gerekli sonucu en kısa zamanda elde edeceğiz inşallah.

PROVOKASYONLARA GELMEYELİM

Vali Bey ile biraz önce konuştum gerekli talimatları verdim. Buradan bütün Türkiye'ye, bütün ülkemize ve özellikle Diyarbakırlı kardeşlerime sesleniyorum. Lütfen istismarlara, provokasyonlara karşı uyanık olalım. Bu konuyu da hiç kimse provoke etmemeli" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı