Sağlam TOMA'lar geliyor!

Sağlam TOMA'lar geliyor!

Gezi direnişiyle gündeme oturan polis TOMA'larının 'daha sağlam'larının alınacağı bildirildi. El yapımı patlayıcı, mermi gibi balistik test süreçlerinden geçecek 25 yeni TOMA için Nurol Makina ile Gezi Parkı olaylarından önce sözleşme imzalandığı öğrenild

İSTANBUL- Polise 'daha dayanıklı 25 yeni TOMA geliyor. Nurol Makina ile imzalanan sözleşmeye göre Emniyet Genel Müdürlüğü ’ne teslim edilecek 25 TOMA, kullanımda olanlardan daha sağlam olacak.

Mevcut TOMA’lar kamyon şasesi üzerine monte edilmiş ünitelerden oluşurken, yeni üretilecek araçların şaseleri de özgün üretim olacak ve daha çok zırhı taşıyabilecek. TOMA’ların tamamının yıl sonuna kadar polise teslim edilmesi planlanıyor.

BALİSTİK TESTE GİRECEK 

Hürriyet 'ten Cengizhan Çatal'ın haberine göre, TOMA’lar üretim aşamasında ateşli silahlarla balistik testlere tâbi tutulacak, askeri testlerden geçecek, en sağlam hale geldikten sonra da üretilip polise teslim edilecek.

Sağlamlaştırılmış TOMA’lar 15 tondan daha ağır olacak. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kullandığı TOMA’lar Azerbaycan , Libya , Gürcistan, Kazakistan ve Zimbabve’ye de ihraç ediliyor.

MÜSTEŞARLIK DEVREYE SOKULDU 

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün daha önce aldığı araçlarda ihaleyi kendisi yaparken bu sefer Savunma Sanayi Müsteşarlığı devreye girdi. Savunma kaynakları bunun nedenini alınacak 25 TOMA’nın balistik gibi askeri test süreçlerinden geçecek olması ve daha gelişmiş teknolojiyle tasarlanması olduğunu aktardılar.

Emniyet Genel Müdürlüğü, savunma alanında da faaliyet gösteren Katmerciler Holding ile de geçen mayıs ayında 30 adet TOMA için 9 milyon 960 bin liralık üretim anlaşması yapmıştı.